Storfornøyde hybelboere: – Hvorfor begynte dere ikke før nå med dette?

I høst har 10-15 elever som bor på hybel møttes flere ganger til hyggelige sammenkomster på skolen. Bli-kjent-kveld, kinokveld og matlaging har blant annet stått på programmet. Tilbudet ble fort populært blant elevene: – Hvorfor begynte dere ikke før nå med dette, sier Johanne.

Deilig pizza fra Josefine og Linda. Silje Lafton Å lage middag som er både god og sunn er ikke en selvfølge å klare når du sitter alene på en hybel som 16-åring. Da er det fort gjort å ty til lettvinte løsninger som nudler og brødskive - eller en tur på Burger King.

Tidligere i høst startet skolen opp et prosjekt for å hjelpe elever som bor på hybel. For elever som må klare seg uten foreldre i nærheten har behov for litt ekstra støtte i hverdagen. Denne tredje kvelden elevene er samlet er det matlaging som står på menyen.

Johanne og Linnea syns det er mye hyggeligere å lage mat sammen enn å gjøre det alene. Silje Strand Lafton Viktig tiltak 

Johanne Kure bor på hybel på andre året. Hun kommer fra Hemsedal, ca 2.5 time unna Hønefoss med bil. Det betyr at hun må gjøre en innsats for å bli kjent med folk. Venner kommer ikke av seg selv. Derfor synes hun at dette tiltaket er bra:

 – Det er veldig fint at skolen har satt i gang dette fordi da får vi noen tips og triks. Og så er det hyggelig og sosialt å treffe andre som bor på hybel. Hadde jeg ikke vært her i dag hadde jeg sittet hjemme og sett på Netflix, sier Johanne.

Penger til elever

Skolen fikk i høst midler som skal brukes på elever som trenger litt ekstra oppfølging. Ledelsen bestemte seg da å bruke penger på elever som bor på hybel.

– I første omgang ønsker vi å sette i gang et sosialt tilbud for hybelboere etter skoletid. Målet i første omgang er å bli kjent og høre hva slags behov og ønsker hybelboerne har, men vi har allerede planlagt noen aktuelle aktiviteter. Neste post på programmet er juleverksted, sier Silje Strand Lafton som er rådgiver og en av de ivrige arrangørene av disse sammenkomstene.

Populært tiltak

 – Vi hadde nok en veldig hyggelig kveld med hybelboerne våre. Denne gangen var det mat som sto på programmet. Fem sunne, gode, enkle retter ble laget og spist av 12 elever og fire ansatte. Dette har virkelig vært en morsom reise så langt. Og en utrolig takknemlig gruppe elever som setter pris på at det skjer litt rundt dem i regi av skolen. «Hvorfor begynte dere ikke før nå?» var en av kommentarene, sier Silje Strand Lafton.

Restaurant- og matfaglærer Astrid Hagen har også stilt sine kokkekunster til disposisjon. Hun bidro til en vellykket kveld med matlaging og fokus på sunn og enkel mat.

Keanu Dimpas-Egot Olavsbråten koser seg på kjøkkenet og synes dette tiltaket fra skolen er veldig bra. Silje Strand Lafton. Liker å lage mat med venner

Keanu bor på hybel sammen med en tidligere klassekamerat fra Gol. Han liker å ha venner på besøk og at de lager mat sammen. Men i starten av hybeltilværelsen var det litt tøffere:

– Da jeg flyttet på hybel for to år siden var det stille rundt meg og veldig uvant. Men det ble bedre etter hvert. På disse kveldene på skolen blir man fortere kjent med folk som er i samme situasjon. I dag gleder jeg meg til å få noen tips om matlaging, for det liker jeg godt å drive med, sier Keanu Dimpas-Egot Olavsbråten.

Flere ledige plasser

Det har variert mellom ti og femten elever på kveldene som har blitt arrangert. Men det er noen ledige plasser hvis noen etternølere vil komme:

– Vi har et tak på tjue elever. Så hvis det er flere som har lyst til å bli med kan de bare ta kontakt med meg, sier rådgiver Silje Strand Lafton.

Til toppen