Testing ved oppstart etter jul

Hender med latexhansker håndterer koronaprøve i reagensrør - Klikk for stort bilde Unsplash/Mufid Majnun Alle elever og ansatte vil få tilbud om å teste seg med selv-hurtigtest første dag de kommer på skolen etter juleferien.

Helsemyndigheter anbefaler test av elever og ansatte i barnehager og skoler i forbindelse med skolestart etter juleferien. Dette gjør at man lettere kan oppdage smitte hos elever og ansatte og unngå at disse bringer med seg smitte inn i skoler og barnehager. 

Ringerike kommune har nå skaffet nok hurtigtester til at alle elever og ansatte kan teste seg etter juleferien.

Hvordan skal testing foregå ved vår skole?

Alle ansatte og elever får tilbud om å teste seg den første dagen de er tilbake etter ferien. For mange betyr det mandag 3. januar, for noen betyr det dagen etter. Testen utføres av den enkelte elev i første økt den dagen de er fysisk tilbake på skolen. Læreren som har elevene i første økt tar med seg tester fra ekspedisjonen.

Skolen er på rødt nivå og dermed er ikke alle klasser fulltallig mandag 3. januar. Klasser eller grupper av elever som ikke er fysisk til stede i første økt / første dag gjennomfører testing i den første økta de er fysisk til stede på skolen.

Ansatte får hurtigtester ved henvendelse i ekspedisjonen.

Til toppen