Vaksinedose 2 for Vg1 og Vg2-elever

Helsepersonell med regnbuearmbånd setter plasterlapp på ung gutt som har fått vaksine - Klikk for stort bilde CDC/Unsplash Oppdatert info om vaksinedose 2 for Hønefoss vgs. Datoene er 25. og 29. november. Alle aktuelle elever skal ha fått sms fra Ringerike kommune.

Ringerike kommune følger FHIs anbefaling om 12 ukers intervall for 16- og 17-åringer. Som tidligere kunngjort avlyste derfor kommunen datoene som blei oppgitt til den enkelte elev når de fikk dose 1.

Alle elever som skal ha vaksinedose 2 skal nå ha fått sms fra Ringerike kommune med tidspunkt for når de skal ta dose 2. enten 25. eller 29. november. Det vil ikke bli satt opp klassevis oppmøte med lærer denne gangen. Den enkelte elev møter opp til sitt tidspunkt. Visning av sms med oppmøtetidspunkt til lærer vil holde som dokumentasjon for fraværet. Vaksinering foregår også denne gangen på Eikli skole.

Dersom noen elever som har tatt vaksinedose 1 og sto for tur med dose 2 nå ikke har mottatt sms, ta kontakt med Anette Prosch Meier i Ringerike kommune snarest.

Elever som ennå ikke har starta med covid-vaksinering, og ønsker det, kan bestille seg time gjennom kommunens timebestillingssystem ReMin. Dette gjelder alle elever ved Hønefoss videregående skole. Ringerike kommune gir tilbud om to vaksinedoser til innbyggere over 16 år. De som er født i 2005 og 2004 er anbefalt et intervall på 12 uker. De elever som har fylt 18 år har et intervall på fire uker. De som har hatt korona trenger bare en dose, det er anbefalt at det går tre måneder fra tilfriskning til vaksine. Merk at elever som ennå ikke har fylt 16 år må ha med seg samtykkeerklæring skrevet under av to foresatte. Hønefoss vgs anbefaler på det sterkeste alle som ikke er vaksinert om å vaksinere seg! Det er fortsatt mye smitte - også blant ungdom - og vaksinering er det som hjelper aller best!

Enkelte klasser er utplassert både 25. og 29. november. Vi har bedt om at elever i disse klassene blir kalt inn seint på dagen, slik at det ikke går mye ut over utplasseringa. Områdeleder og fagansvarlig lærer for utplasseringa er informert, og kommer til å opplyse elevene i gjeldende klasser om at de må møte til vaksinering sjøl om de er utplassert.

Lykke til med dose 2!

Til toppen