HC Sealift er Norges beste ungdomsbedrift!

Nok en gang gikk elever fra Hvam helt til topps i NM Ungdomsbedrift. HC Sealift vil gjøre det enklere for rullestolbrukere å komme seg på sjøen. 

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Norges beste igjen! Hva er hemmeligheten?

Sissel Nordlund, lærer i forvaltning og drift, har klart å avle fram norgesmester-bedrifter to år på rad. I fjor var det elevene i WildSpotter UB som vant.

"Jo mindre jeg gjør, jo bedre blir de", tuller Sissel. Det hun mener, er at jo mer eierskap elevene har til ideene og utviklingen av bedriften sin, og jo flere utfordringer de får og mestrer selv, jo bedre blir de. Og elevene setter enormt stor pris på Sissel. Hun er en energibunt som heier fram, viser engasjement og interesse, støtter og utfordrer. Hun kaster dem ut av komfortsonen, oppfordrer dem til å ta kontakt med bedrifter og organisasjoner, og aldri gi opp. Elevene blir gira, de etablerer sine egne eksterne nettverk og lærer enormt mye av kontakten med verden utenfor klasserommet. 

HC Sealift framover

Nå er neste utfordring for HC Sealift deltakelsen i EM i Tallin 12.-14. juli. Samtidig jobber de med å få finansiert produksjon av prototypen. De er i kontakt med flere aktører som er interessert i å hjelpe til med finansieringen, de jobber dugnad og søker på ulike stipender. I dag fikk de positivt svar på en søknad om gründer-stipend fra Storebrand. De har stor tro på at de skal få finanser nok, og at de kan fortsette med bedriften også etter at dette skoleåret er over.

Læring for livet

Arbeidet med ungdomsbedriften tar mye tid, og det går utover både fritid og skoletid, men det er det verdt, synes de unge gründerne. Og de har et poeng. Arbeidet med ungdomsbedrift og entreprenørskap treffer blink på mange av områdene i læreplanverket. I Læreplanen, overordnet del, står det at "skolen skal la elevene utfolde skaperglede, engasjement og utforskertrang, og la dem få erfaring med å se muligheter og omsette ideer til handling". Det får de absolutt!