Inspirerende klimadag med Inspiria

Vg3-elevene på Naturbruk har hatt en inspirerende dag om klima, landbruk og framtiden. Med foredrag og praktiske arbeidsøkter har de fått ny kunnskap om klimaendringer og utfordringer for landbruket. 

Klimasmart landbruk

Elevene i avgangsklassene på Naturbruk (3LBA, 3NAA og 3NAE) har sammen med dyktige ansatte fra Inspiria science center. lært mye om klimaendringer og hvilke utfordringer det gir landbruket. Inspiria er et populærvitenskapelig opplevelses- og læringssenter i Sarpsborg, og besøket er støttet av prosjektet Klimasmart Landbruk.

Praktisk og teoretisk

Dagen inneholdt både felles foredrag og gruppevise arbeidsøkter. Inspirias administrerende direktør, Geir Endregard, holdt innledninger om klimaendringer og utfordringer for landbruket, og elevene fikk prøve seg på ulike oppgaver i de praktiske arbeidsstasjonene. Her fikk de bl.a. utforsket ulike jordtyper, finne ut hvilke egenskaper de har, hvilke organismer som lever i jorda og hvordan jorda tar opp CO2. Elevene fikk også prøve seg på programmering av bit:bot og micro:bit. Presisjonssystemer i landbruket som gir bedre og individualisert gjødsling og plantevern.

Lærerikt og tankevekkende

Ved hjelp av en enkel avstemming fikk elevene evaluere dagen i den siste økta, og resultatene viste at de aller fleste opplevde å ha lært noe nytt, og at mange trodde de ville følge mer interessert med på klimanyheter i fremtiden. Tusen takk til Inspiria for en flott og inspirerende dag! 

Til toppen