Karriererådgiver

Torhild er skolens karriererådgiver. Hun tilbyr individuell, gruppevis og digital veiledning etter ditt behov. Hun har kontor i tårnet over kantina.

Skolen ønsker å bidra til at du som elev får klarhet og innsikt i spørsmål som angår din egen utdanning og framtidig yrkesvalg. Informasjon og veiledning vil skape et grunnlag for reflekterte og selvstendige valg av egen utdanning og/ eller yrke.

Hva kan karriererådgiver hjelpe med?

  • Torhild gir veiledning som omhandler fagvalg, skolevalg, utdanningsløp, lærlingeløp og yrkesmuligheter.
  • Før søknadsfrister tilbyr hun gjerne gruppevis eller klassevis veiledning med fokus på søknadsprosessen og alternativer for valg.
  • Karriereveiledning er en hjelp på veien videre mot egen karriere. En samtale kan bidra til å øke motivasjon for skolearbeidet eller å få bekreftet egne tanker omkring yrkesvalg og egen framtid.
  • Alle skolens elever, på alle programområder og trinn, kan ta kontakt direkte eller via kontaktlærer for å avtale en samtale. 

I løpet av Vg3 skal alle elevene på utdanningsmesser. Disse kan foregå både digitalt og med fysisk oppmøte. Du får info om dette fra Torhild i god tid forveien.

Torhild svarer også på spørsmål angående Lånekassen.

Hvordan kan du nå karriererådgiver?

Torhild har kontor i tårnet over kantina, og har kontortid hver dag.

 

Ta gjerne kontakt på telefon/SMS, send en melding på Teams/Chat eller på e-post for å gjøre en avtale.

Telefon mobil: 92 46 65 21

e-post: torhildbj@viken.no

 

Torhild Cecilie Bjørnstad Viken

 

Du får ikke fravær for tiden du snakker med Torhild. Rådgiver har taushetsplikt.

Nyttige lenker til studier i Norge

Finn alt av utdanninger, mange yrker og skoler i Norge. Du kan få inspirasjon og hjelp til å velge ved bruk av jobbkompasset, utdanningssystemet, karakterkalkulator, studievelgeren og filmer på Utdanning.no

Verktøyet Likestilling gir informasjon om kjønns(u)balanse.

Vilbli.no : Dette er et informasjonsverktøy for deg som står foran et yrkes- og utdanningsvalg, enten du går i ungdomsskolen eller i videregående opplæring.

Velgriktig.no : Nettsted for realfag, ulike realfagsyrker og høyere utdanning.

Lånekassen : Spørsmål om studielån og studiestipend.  

Folkehøgskole : Felles portal for folkehøyskolene i Norge. 

NAV: Interessetester, ledige stillinger, yrkesopplæring, informasjon om ulike yrker, stillinger i utlandet (Eures).

Samordna opptak : Her finner du alle opplysningene du trenger når du skal søke om opptak til universiteter og høgskoler: opptaksprosedyrer, opptakskrav, poenggrenser, utregning av tilleggspoeng, kommende endringer i opptakskrav med mer.