Aktuelt

Julehilsen fra rektor ved Kalnes vgs , julen 2021

Kjære alle sammen! Jeg vil få takke dere alle sammen for innsatsen i året som har gått. Vi har hatt et utfordrende og lærerikt år i 2021. Jeg er imponert over måten vi har klart å jobbe sammen på, for å finne de gode løsningene for alle på Kalnes vgs! Nå fortjener dere virkelig en god juleferie! Nyt fine dager, og så gleder jeg meg til å se dere igjen i det nye året!

Elevundersøkelsen - Infoskriv til foreldre og foresatte

Elevundersøkelsen er en årlig undersøkelse der elever får si sin mening om læring og trivsel i skolen. Svarene brukes av skolen, kommunen og staten for å gjøre skolen bedre. 

Videregående skole og korona: Unntak fra fraværsreglene

På grunn av koronasmittesituasjonen skal helserelatert fravær ikke gjøre utslag på fraværsgrensen ut skoleåret 2021–2022. Skolene skal sørge for at slikt fravær ikke føres på vitnemål og kompetansebevis.

Data Detox: Du bestemmer – også på nett

Vet du at chatbobler, bitmojier og autoplay er der for at du ikke skal få lagt fra deg mobilen?

Leseglede på Kalnes

Årets Leseglede er nå i gang på Kalnes.  Alle elever leser en selvvalgt bok i én skoletime hver dag i fem uker. Målet er å øke lesegleden og derigjennom leseferdigheten hos elevene. Leseglede startet som et prosjekt med noen få klasser allerede i 2014. Hvert år siden da har fem uker hvert satt av til dette. Alle klasser inviteres til kick-off  og bokprat i skolebiblioteket. Elevene låner seg bøker, og etter noen uker inviteres alle tilbake til Leseglede-kafé. Det pleier å være populært, og det går unna på te og kjeks.            

«Ungdom som har det skaper ungdom som tar det» #ansvar

Kalnes vgs har i samarbeid med Viken idrettskrets, Sarpsborg idrettsråd, NFF Østfold, Norges volleyballforbund og NFI Nasjonal forening for idrettsfag, et prosjekt som handler om å gjøre idrettselevene mer aktive og samfunnsengasjerte.

Vikens skolematsatsing nominert til Matprisen

Viken fylkeskommunes satsing på gratis skolemat og bærekraftige kantiner er nominert til Matprisen 2021. Det gleder fylkesrådsleder Tonje Brenna, som besøkte Kalnes 15. september.    

VIKTIG INFORMASJON FRA KOMMUNEOVERLEGEN I SARPSBORG

Sarpsborg kommune har gjennom hele koronapandemien fulgt anbefalingene fra sentrale helsemyndigheter. Selv om mange er fullvaksinerte, er det fremdeles ikke nok for å kunne åpne helt opp i Norge, men målet nå er at barn og unge skal ha et mest mulig normalt liv mens de som skal vaksineres vaksineres og stadig flere blir beskyttet. Derfor er utgangspunktet at skoler og barnehager er på såkalt grønt tiltaksnivå, noe som tilsvarer en tilnærmet normal læringssituasjon.  

Trenger du gode råd? Prøv den nye appen!

Appen Elevtjenesten er elevenes «røde knapp». Her får du rask og enkel tilgang til fagfolk som kan hjelpe, nesten uansett hva du strever med. Terskelen for å søke hjelp skal være lav, og hjelpen skal være nær.    

Viktig Informasjon vedrørende videre MASSETESTING

Da flere elever ved Kalnes VGs har testet positivt under massetesting, forlenges testregime for alle elever ved skolen. Elevene trenger ikke å være i karantene når testregime følges.  

Til toppen