Viktig Informasjon vedrørende videre MASSETESTING

Hender med latexhansker håndterer koronaprøve i reagensrør - Klikk for stort bilde Unsplash/Mufid Majnun Da flere elever ved Kalnes VGs har testet positivt under massetesting, forlenges testregime for alle elever ved skolen. Elevene trenger ikke å være i karantene når testregime følges.
 

TESTREGIME:

Dette gjøres på følgende måte: Elevene skal teste seg hjemme med selvtest på:

  • Dato 08.09.2021
  • Dato 13.09.2021

Selvtestene vil bli utdelt av lederne på skolen, i klasserommene, den 8.9.2021.
Testene skal tas hjemme.

Elevene vil få test-kit, som inneholder alt som trengs for å gjennomføre testene, samt en brosjyre/bruksanvisning. Vi oppfordrer alle også til å ta en titt på følgende link som gir god informasjon med video: https://www.sarpsborg.com/aktuelt/slik-tar-du-hurtigtest-hjemme/  


Ved positiv selvtest.

Ta kontakt med smittesporing på tlf 480 57 360.

Det er veldig viktig at alle følger testregime for å kunne slå ned på smitten. Det er også viktig at alle tar testen angitt dato. Dersom det viser seg at flere er smittet kan testforløpet forlenges. Dette vil dere få informasjon om fra skolen og eventuelt få utdelt flere tester.

UNNTAK FRA TESTING

Dersom du er: 

  • Fullvaksinert (status som fullvaksinert gjelder fra 1 uke etter andre vaksinedose): unntak fra smittekarantene og trenger ikke ta test. 
  • Har fått 1. vaksinedose (status gjelder fra 3 uker til 15 uker etter vaksinedose): skal ikke ta hurtigtest, men ta en PCR test mellom dag 3-7 etter sist kontakt med den smittede. Testen kan bestilles på helsenorge.no.

Har eleven hatt korona siste 12 måneder, bør man ikke i karantene eller testes. 
Dersom du ikke ønsker å gjennomføre selvtesting, kan testen tas på testsenteret. Ring koronatestsenter for å avtale på tlf 90262442

VED UTVIKLING AV SYMPTOMER

Dersom eleven (som er nærkontakt) utvikler symptomer på luftveisinfeksjon (hoste, feber, vond hals eller sykdomsfølelse), skal eleven forlate skolen og raskt testes på nytt. Du kan benytte deg av selvtesten du har hjemme. Hvis du ikke har flere tester hjemme kan du bestille time til test på koronatestsenter.
Du kan bestille time via https://www.helsenorge.no/timeavtaler
Det er viktig at du blir hjemme til negativt prøvesvar foreligger og du er i bedre form. De som bor i samme husstand, skal da være i karantene i påvente av prøvesvar dersom de ikke er vaksinerte.  
Hvis eleven trenger legevurdering, ring fastlegen eller legevakten utenfor fastlegens åpningstid.

Til toppen