Fikk tur til Tyskland

For Amalie i 1STD ble sommerens opprinnelige planer totalt forandret da hun fikk stipend til 4 ukers språkreise i Tyskland.

Amalie sittende i Fugleberget - Klikk for stort bilde May-Helén Howard / Viken FK

Stipendet gis av tyske myndigheter til elever rundt om i verden som gjør det godt i tyskfaget på videregående skole. Amalie fylte først ut en søknad til Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse hvor hun måtte fortelle om seg selv og sitt forhold til det tyske språket, samt legge ved en uttalelse fra læreren. Direktoratet ga henne så en evaluering som kvalifiserte henne til å søke stipendet til språkreisen. Fristen for selve søknaden var i en periode med mange evalueringer på skolen, så dette ble lite prioritert da. Hun skrev søknaden først to dager før fristen gikk ut i mars og tenkte ikke særlig mer på det. Hun la andre planer for sommeren, blant annet med 4 ukers sommerjobb, tur til Danmark med familien og tur til Tromsø. Da hun i mai fikk den gledelige overraskelsen om at hun hadde fått stipendet måtte hun brått endre på planene.

Amalie reiser ikke alene på språkreise. De er en gruppe med elever fra USA, Costa Rica, Polen, Estland og en jente til fra Norge som alle har fått stipend og reiser sammen. De har allerede dannet en WhatsApp-gruppe for å bli litt kjent med hverandre før turen. Hun reiser i slutten av juni og skal først være 2 uker i Berlin. Der skal hun bo hos vertsfamilie og gå sammen med vertssøster på skole. Deretter blir det 1 uke i Bonn og 1 uke i München hvor det blir en del sightseeing. Noe av det Amalie gleder seg mest til med turen er å få oppleve den tyske kulturen og hverdagslivet på nært hold i vertsfamilien. Samtidig er det også litt vel spennende å bare snakke tysk i en hel måned. Både hos vertsfamilien og innad i reisegruppen vil alt foregå på tysk, så hun tenker språkferdighetene vil bedre seg betraktelig i løpet av denne sommeren.

Selv om Amalie utmerker seg i tysk og har fått en fantastisk mulighet til å bli veldig god i språket, er planen å gå videre med realfag til høsten. Amalie er godt vant med dyr og drømmen er å bli veterinær. Hun bor på gård og hverdagen er blant annet preget av hester, hund, katter og kaniner. Hun er tidligere skiløper og trener fortsatt en del på ski, både på snø på landevei. I tillegg er hun nestleder for en 4H-gruppe. Allerede noen dager etter reisen i sommer drar hun til Vestlandet på leir, så dette blir en aktiv sommer.

Vi gratulerer Amalie så mye, og ønsker henne en riktig god tur til Tyskland.

Til toppen