Kan en bevegelse være en ting?

Kan ord bli til ting og tingene miste sin fysiske tilstedeværelse? Hvordan velger vi hvilke øyeblikk eller hendelser som har betydning, og hvordan konserveres de?

Kunstnerene Ana, Jasper og Bendik-Bendik utenfor containeerene som står i "skolegården" mot Dronningens gate - Klikk for stort bilde privat

Vi, Ana, Jasper og Bendik-Bendik, skaper en leken og vandrende utstilling og samling av kunstverk som ikke er bundet av tingenes fysiske rammer, krav til konservering eller til et spesifikt sted. Kunstverkene i samlingen vises fram på nytt og på nytt, er i konstant endring og påvirkes av både tilskuer og utøver. På den måten skapes unike øyeblikk, så vel som en annen måte å se kunst og samlingsgesten på.

“Things don’t run we” (arbeidstittel) kommer til å være en opplevelse i skjæringspunktet mellom en utstilling og en forestilling. I fellesskap med elever vil kunstnerne gjerne utforske kunst som ikke er objekter: gester, bevegelser, utsagn og muntlig historie som må aktiveres av en utøver for å eksistere. I øyeblikket oppstår kunsten mellom utøver og tilskuer, en situasjon og en fortrolighet i form av kortvarige objekter eller opplevelser som vitner om alle objekters flytende identitet. Kan disse flytende verkene leve videre som minner og på den måten etablere sin egen flyktige permanens?

Vil du være med?

Ana, Jasper og Bendik-Bendik vil gjerne ha kontakt med interesserte elever som vil være å bidra til prosjektet og eventuelt visning av prosjektet i sommer på biennalen.

Hvor?

Kunstnerne oppholder seg for tiden i kontaineren på utsiden av biblioteket. De arbeider med et prosjekt som skal vises på Momentum12 på Galleri F15 i sommer. Kontakt oss gjerne hvis du har noen spørsmål eller vil være med.

Når?

  • Kunstnerne er tilstede i boksen 1-2 ganger i uka.
  • Foreløpig er datoene 11., 18., 21. og 25. april satt opp.
  • Flere datoer for mai kommer fortløpende.
  • Datoene henger også på vinduet i kontaineren.

Kontakte oss?