Ny rektor ved Kirkeparken

Jeg er stolt og glad for å få jobben, jeg har blitt skikkelig glad i denne skolen i løpet av de årene jeg har jobbet her og gleder meg til å lede et meget kompetent personale.

Det sier Kjetil Langø, som fra 1. mars er ansatt som rektor på Kirkeparken. Lasse Thorvaldsen sluttet som kjent ved nyttår og Kjetil har vært konstituert i rollen som rektor siden 1. januar. Han kommer fra stillingen som assisterende rektor ved skolen.

Klikk for stort bilde May-Helén Howard  

På spørsmål om hvordan elevene vil legge merke til at skolen nå har fått ny rektor svarer Kjetil at han ikke har noe spesielt behov for å markere seg og at overgangen nok vil oppleves ganske sømløs for elevene.

Jeg har vært assisterende rektor her noen år og har hatt tidligere rektor som nærmeste kollega. Vi var godt samkjørte i vår tilnærming til skoleledelse, en forskjell er vel at jeg er noen år yngre og prater trøndersk…

Rektor Langø er bosatt i Son, har samboer, to barn og fyller 40 denne sommeren. Fritiden benytter han til aktiviteter sammen med familien, trening og studier. På spørsmål om hva han vil prioritere i tiden som kommer er han tydelig på at det er elevenes og de ansattes forutsetninger for læring som er det viktigste.

Alle vi som har signert arbeidsavtale på denne skolen har tatt på oss et ansvar overfor nåværende og fremtidige elever, og vår felles evne til å skape en god skole for dem vil ha ringvirkninger langt utenfor skoleporten og i lang tid fremover.

Arbeid med smitteverntiltak og organisering i koronatider står høyt på dagsorden for vår nye rektor, men han lover også at det skal jobbes mer med helhetlig kvalitetsutvikling i tiden som kommer. Viken fylkeskommune har nettopp lansert et eget rammeverk for læring og ledelse i Viken-skolen, og arbeid med dette rammeverket kommer til å prege skolen i tiden som kommer.

Vi har en del kjedelige oppgaver i forbindelse med håndtering av koronasituasjonen. Det blir en del gnål og mas om smitteverntiltak som skal følges i klasserom og fellesarealer, men vi skal likevel bruke en del tid på å løfte blikket og sette en kurs for videreutvikling av skolen vår gjennom denne våren og forsommeren. Vi har en meget god skole med mange kvaliteter og gode resultater. Utfordringen for oss som jobber her er å foredle og videreutvikle disse kvalitetene i tråd med fagfornyelsen og nye styringssignaler, noe jeg er trygg på at vi skal få til.

Vi på Kirkeparken er glade for å få Kjetil som ny rektor. Vi har fått en leder som kjenner skolen godt og vet hva han går til, og vi ønsker han lykke til i jobben.

Til toppen