Oppdatert 1. desember: Jevnlig testing av Vg1-elever

Fra kommuneoverlegen: Fra og med torsdag 2. desember starter vi med koronatesting to ganger i uka ved følgende skoletrinn i Moss: 5.-10. trinn + 1. trinn ved videregående skole.

Hender med latexhansker håndterer koronaprøve i reagensrør - Klikk for stort bilde Unsplash/Mufid Majnun    

Bakgrunnen er at vi over tid har hatt et høyt smittetrykk i disse skoletrinnene. Vi har hatt relativt få smittetilfeller i vgs. 2. og 3. trinn, derfor vil disse trinnene ikke inngå i jevnlig testing nå.

Ved å teste jevnlig, vil vi oppdage smitte tidligere, slik at skolene kan holde åpent på grønt nivå og elevene kan gå på skolen som normalt. Testingen er frivillig, og vi håper på høy deltakelse, slik at testingen får god effekt. Alle elever vil få utdelt hurtigtester på skolen, som de tar med seg hjem. Hurtigtest tas hver mandag og hver torsdag, på morgenen før skolestart.

Elevene får utdelt 5 testkit (pakker med alt man trenger) til hurtigtesting onsdag 1. desember. Disse skal vare ut uke 50.

Oppdatering fra onsdag 1. desember

Ved et påvist koronatilfelle i en klasse som inngår i jevnlig testing, skal ikke de andre elevene varsles eller testes, men fortsette med jevnlig testing.

Les også informasjonsskriv fra kommuneoverlegen Jevnlig testing i skoler fra torsdag 2. desember 2021 (PDF, 117 kB)

Til toppen