Pia vant igjen

Pia Stoneman Finstad i 3KDA har vunnet sin andre tyske språkkonkurranse i løpet av tiden her på Kirkeparken. 

Pia mottar hovedpremie - Klikk for stort bilde privat

Det var i vår at læreren Florian Sperr tipset henne om å konkurransen Deutsche Gemeinsam. Konkurransen er for elever i den videregående skolen og er i regi av den østerrikske, den tyske og den sveitsiske ambassaden, Goethe-instituttet samt Fremmedspråksenteret.

Temaet for konkurransen var Mein Gewissen, som oversatt betyr Min samvittighet. Elevene kunne enten skrive en tekst, lage en film eller skrive musikk om temaet og hva som gir dem dårlig samvittighet. De kunne konkurrere alene eller i samarbeid med andre elever. Pia valgte å skrive en tekst om å ha dårlig samvittighet, Mein Schlechtes Gewissen, og var innom både klima, bærekraft og uroligheter i verden. For eksempel skrev hun om å ha dårlig samvittighet for å kaste mat når man er ute og spiser og om å føle på redsel for det som skjer i Ukraina når man bor i trygge Norge.

Pia var lenge i tvil om hun skulle sende inn teksten, blant annet var hun usikker på om teksten var god nok, og det det ble dagen for siste frist før hun sendte den inn. Det kan hun være veldig glad for, for noen uker senere fikk hun beskjed om at hun hadde vunnet en av hovedpremiene.

Hva denne hovedpremien var fikk hun ikke vite før det var høytidelige prisoverrekkelse på Den østerrikske ambassaden i Oslo i september. Både Pia, familien, en tysk utvekslingselev de hadde på besøk og lærer Florian var med til Oslo. På premiebordet var det mange gaveposer med sjokolade, som var det flere andre vant, og et par mindre ryggsekker, som var hovedpremien.  Overraskelsen var stor og svært gledelig da Pia oppdaget at det også lå et gavekort på en treukers språkreise til Freiburg i Syd-Tyskland oppi ryggsekkene. 

Selve språkreisen skjer til sommeren. Da er Pia ferdig på Kirkeparken, og har tenkt seg på folkehøyskole med dramalinje etter det. Hva hun skal studere etter det er uvisst, men hun ser ikke bort ifra at det blir et studieopphold i Tyskland. Hun har etter hvert fått god kjennskap til landet. Ikke bare vant hun en annen tyskkonkurranse og et opphold i Lübeck i fjor. Hun har også vært med da elever herfra dro til Tyskland i regi av Erasmus i vår, og ellers vært på ferie i Berlin.

Vi på Kirkeparken gratulerer Pia så mye med seieren og ønsker henne riktig god tur til Freiburg.

Til toppen