Pia vant prestisjefylt Willy Brandt-elevkonkurranse

Det er med stolthet Kirkeparken kan meddele at Pia Finstad Stoneman fra 2KDA har vunnet Willy Brandt – elevkonkurranse om demokrati og medborgerskap 2021.

May-Helèn Howard  

Til sammen var det 74 bidrag som ble sendt inn til konkurransen, fordelt på kategoriene å lage podcast/film eller skrive en norsk eller tysk tekst. Pia vant med et lengre, norsk essay rundt sitatet «Ingenting kommer av seg selv. Og lite varer evig. Man må samle seg om sine egne krefter og vite at hver tid krever sine svar: for å bevirke det gode, må man være i takt med tiden.». Juryen ble imponert over teksten hennes og la særlig vekt på dens logiske fremstilling, innholdsmessige relevans, refleksjonsnivå, logisk struktur og hvordan den er tilpasset genren hun valgte.

Dette er en frivillig elevkonkurranse, men da lærer Florian Sperr informerte klassen om konkurransen tidligere i høst var det ikke vanskelig for Pia å bestemme seg for å delta. Hun syntes det hørtes interessant ut, og foruten å mene at mye av det Willy Brandt sto for er like viktig nå som da, er hun også veldig glad i historie generelt. Pia er en kreativ person, elsker å skrive og ble motivert av muligheten til å bli anerkjent for dette. Hun tegnet også flotte illustrasjoner av Willy Brandt til teksten sin. Hun brukte noen uker på å skrive teksten, men syntes ikke det var spesielt vanskelig underveis. Mesteparten av arbeidet ble gjort på egenhånd, men hun fikk litt hjelp av Florian.

Premien overrekkes under den høytidelig Willy Brandt-prisens seremoni i Universitetets aula 7. desember og er en 5-dagers turs til Lübeck for Pia og hennes lærer. Turen har fått navnet "I Willy Brandts fotspor" og innebærer også dagsturer til Hamburg og Berlin. Den samme premien gis også til de som vant kategori 1, så Pia og læreren blir derfor å reise til Tyskland sammen med elever og lærer fra Farsund til våren.

Konkurransen er et samarbeid mellom den norske tysklærerforeningen, den tyske Bundeskanzler-Willy Brandt-Stiftung og Den norsk-tyske Willy Brandt-stiftelsen i Norge.

Vi på Kirkeparken føyer oss inn i rekken av gratulanter og håper Pia får en flott opplevelse i Oslo og i Tyskland!

Til toppen