Restaurant- og matfagEr du interessert i kosthold og ernæring? Liker du å tilberede og servere mat? På kjøkkenet Helge Eek Hvorfor velge restaurant- og matfag? Restaurant- og matfag passer for deg som er praktisk anlagt og liker å jobbe med mat og servering. Du lærer kost og ernæring bruk og behandling av råstoffer matproduksjon og produksjonsprosesser planlegging og tilberedning av ulike matretter norske og internasjonale mattradisjoner dekking av bord og servering etikk og kunde-/gjestebehandling Du bør være kreativ nøyaktig flink til å jobbe både selvstendig og sammen med andre serviceinnstilt og ha evne til å takle stress på en god måte Eksempler på hva du kan bli kokk, institusjonskokk servitør baker, konditor fagarbeider i næringsmiddelindustrien pølsemaker, slakter, kjøttskjærer Les mer om utdanningsprogrammet på vilbli.no Hvorfor velge Kirkeparken videregående skole? På Kirkeparken har vi læring, trygghet og trivsel i sentrum. Skolen ligger midt i byen. Det gjør at vi kan drive skole i tett dialog med resten av Moss sentrum. Skolen har drøyt 1000 elever fordelt på ulike utdanningsprogrammer, og vi kan derfor tilby elevene tverrfaglige utfordringer i tett samarbeid med lokalt kultur- og næringsliv og arbeidsmarked. Kirkeparken er en åpen skole – en skole som inviterer kompetanse utenfra inn og som åpner opp og gir noe tilbake til byen. Vi har åpen restaurant, vi har gjesteforelesere, og noen ganger danser vi i gatene. Slik mener vi at et framtidsretta utdanningstilbud skal være - åpent og preget av samarbeid. Skolebygget vårt gjenspeiler den åpne kulturen – elevene arbeider i klasserom, kontorlandskap, auditorier, grupperom og baser. I tillegg har vi flere uformelle møteplasser der det foregår læringsarbeid. Vi legger vekt på variasjon både når det gjelder metoder og arenaer. Slik søker du Du søker opptak gjennom vigo.no. Søknadsfristen er 1. mars hvert år (1. februar for fortrinnsrett/individuell vurdering). Du må søke opptak hvert år. Les mer om å søke skoleplass hos Viken fylkeskommune. Oppbygging og gjennomføring På dette utdanningsprogrammet går du i utgangspunktet 2 år på skole + 2 år i lære. På Vg1 har du fellesfag og felles programfag innen restaurant og matfag. På våren i Vg1 velger du fordypning (programområde) som du ønsker å spesialisere deg innenfor i Vg2. I både Vg1 og Vg2 har du yrkesfaglig fordypning, der du får teste ut ulike lærefag og læresituasjoner. Både i Vg1 og Vg2 har du 35 timer opplæring med både fellesfag og programfag per uke. Se fag og timefordeling på vilbli.no. Fordypning og programfag På våren i Vg1 bestemmer du deg for hvilket programområde du vil søke deg videre på. Du kan velge mellom baker og konditor matproduksjon kokk- og servitørfag På Kirkeparken tilbyr vi kokk- og servitørfag. Veien videre Etter to år i skole vil du normalt søke lærlingeplass, og arbeide 2 år som lærling i en bedrift. Les om hvordan du søker læreplass. Etter fullført utdanningsprogrammet vil du oppnå yrkeskompetanse og fagbrev. Etter fullført yrkesfaglig opplæring kan du gå ut i arbeid eller ta videre utdanning: Med fagbrev kan du ta høyere yrkesfaglig opplæring (fagskole). Du kan også ta Vg3 påbygging til generell studiekompetanse etter Vg2 eller etter oppnådd yrkeskompetanse. Med studiekompetanse har du mulighet til å ta høyere utdanning ved høyskole eller universitet. Husk at noen studier, f.eks. ingeniør-, realfags- og medisinske studier, krever at du har visse realfag. Les mer om krav og søknadsfrister på samordnaopptak.no. Hvilken PC/Mac kreves på dette studieprogrammet? Sjekk hvilken datamaskin dette studiet krever. Publisert 01.06.2020 10.29 Sist endret 19.12.2022 13.13