Axel forteller om Vg2 Skog- og miljøfag!

Går du Vg1 Naturbruk på en annen naturbruksskole eller er en 10. klassing som vurderer naturbruk? I denne artikkelen kan du lese om elevene som går Vg2 Skog- og miljøfag.

Hvem er du?

Jeg heter Axel Herman Hanneborg og er fra Bjørkelangen.

Jeg liker å jobbe praktisk og ønsket en variert skolehverdag, i tillegg bor jeg på gård og har interesse for landbruk. Valget ble derfor Vg1 Naturbruk og i år går jeg Vg2 Skog- og miljøfag. Jeg fikk tips fra venner, familie og bekjente om at Kjelle vgs var en god skole!

Hvordan ser skolehverdagen ut?

I Vg2 Skog- og miljøfag jobber vi med mye forskjellig, vi bruker skogmaskinsimulatorene, og jobber mye med motorsag. Det er en god kombinasjon med teori og praksis, der vi blant annet ser på dette med bonitet og treslag, naturforvaltning og skogskjøtsel fra hogstklasse 1 til 5.  I yrkesfaglig fordypning er jeg utplassert i Stangeskovene og er med ut i felt og registrerer områder som for eksempel trenger tynning. Her bruker vi iPad som arbeidsverktøy og skriver rapporter.

Hva er dine fremtidsplaner?

Jeg er usikker på om jeg skal velge påbygning på Bjørkelangen vgs, eller om jeg skal velge Vg3 Naturforvaltning på Kjelle vgs. Jeg ønsker muligens å studere på NMBU i Ås. 

Hvorfor bør man søke Kjelle vgs?

På Kjelle vgs er det en fint miljø, alle er venner og vi har gode lærere. I tillegg har vi en variert skolehverdag hvor vi benytter oss av bra utstyr, som for eksempel motorsager og de nye skogsmaskinsimulatorene.

Les hva Sigrid sine fremtidsplaner er.

Les hva Karoline sine fremtidsplaner er. 

Les hva Jonas sine fremtidsplaner er. 

Til toppen