Iselin og Mathilde forteller om butikk og kafé

Går du i 10. klasse og er nysgjerrig på utdanningstilbudet vårt? I denne artikkelen kan du lese om Iselin og Mathilde som går butikk og kafé (salg, service og reiseliv - forsterket tilbud). 

Hvem er dere? Hvordan fikk dere vite om Kjelle vgs?

Iselin Karlsen: Jeg gikk på Kibus (Kirkebygdens barne- og ungdomsskole) og er fra Enebakk. 

Mathilde Østlund: Jeg gikk på Hammer ungdomsskole i Lørenskog. 

Begge: Vi fikk begge vite om Kjelle vgs fra skolene vi gikk på, og hadde hørt mye bra om skolen! Vi var på prøveuke her, og merket fort at det var en skole å satse på.

Hva gjorde at dere ønsket Kjelle vgs?

Matilde: Jeg følte meg veldig komfortabel her og jeg ble tatt veldig godt i mot. Alle er så snille her. Jeg var veldig spent når jeg skulle være her på prøveuke, og til og med prøve ut internat, men det endte med at jeg ikke hadde lyst til å reise hjem når fredagen kom.

Iselin: Her har alle vært igjennom ulike ting, og man møter veldig stor forståelse fra både medelever og medarbeidere. Det er heller ikke et karakterfokus her som på alle skoler, og det er godt.  Jeg synes det var veldig koselig å være her på prøveuke. Alle var veldig inkluderende.

Hvordan ser skolehverdagen på butikk og kafé ut?

Begge: Vi gjør mye forskjellig, vi står og lager mat, serverer, snakker med kunder, potter planter, handler inn varer og står i butikken. Vi har begge litt jobberfaring fra før, men det er ganske annerledes her.

Hva er viktig å tenke på når man har kunder?

Begge: Det med å være høflig, ha en god holdning, smile, se opplagt ut og hygiene. Det er mye å være bevisst på. 

Iselin: Man kan starte med en dårlig dag, men så ender det med å bli en bra en, og det handler om at vi jobber med kundene, og har gode klassekamerater og medarbeidere.

Hvilke arbeidsoppgaver liker dere best?

Vi liker best å være i kafeen. Der skjer det mye og man jobber tetter med hverandre og kundene. Det blir mye latter og et godt forhold med de du jobber med.

Dere har også andre fag?

Begge: Vi har det som heter tema, og det har vi tre timer på mandager og så har vi to timer yrkesteori på tirsdager og kroppsøving på fredager. På tema så er det mye engasjement og vi diskuterer og tørr å si meningene våre. 

Hvordan er det å være på internat?

Iselin: Jeg trives veldig på internat. Her lærer vi å være selvstendige, gjøre arbeidsoppgaver i tide og være en del at et fellesskap. Felleskapet er veldig viktig!

Matilde: Jeg anbefaler veldig andre å prøve å være prøveelev, og teste ut internat. Ved å bo på internat blir du også kjent med andre elever, og vi har begge fått mange nye venner. Internat er en kjempefin mulighet for å bli kjent på tvers. 

Hvordan ser fremtiden ut?

Begge sier samstemt: Vi håper vi får utdanningen vi trenger for å få en jobb. Og når man jobber hardt og viser interesse så kommer du fort frem. Første steg er å være på utplassering.