Julie forteller om Vg1 Bygg- og anleggsteknikk!

Går du i 10.klasse og er nysgjerrig på utdanningstilbudet vårt? I denne artikkelen kan du lese om Julie som går Vg1 Bygg- og anleggsteknikk. 

Hvem er du?

Jeg heter Julie Ulvang-Hagen og går Vg1 Bygg- og anleggsteknikk. Jeg bor i Blaker og gikk på Bingsfoss ungdomsskole.

         Hvordan ser skolehverdagen ut?

Vi møter i klasserommet og har en felles oppstart, deretter kjører vi buss sammen til byggeplassen. Vi får utdelt oppgaver og jobber sammen i team. Dette med at vi samarbeider mye gjør at det blir et bra klassemiljø. Alle jobber med alle. Jeg kjente ingen fra før, men det har gått veldig fint. Vi jobber med et garasjebygg og det er veldig motiverende å skape noe som blir til noe! I tillegg får vi innsikt i de ulike yrkene sånn som murer, maskinfører og tømrer. Det er også et stort fokus på sikkerhet på byggeplass og vi er veldig bevisste på hva vi skal gjøre for å forhindre skader. Jeg har ikke jobbet noe med verktøy før, men jeg har lært masse nå! Det at man ikke kan noe om snekring fra før av er ingen hindring!

 I fellesfag har vi tre ulike fag i vg1 og det er matematikk, engelsk og naturfag. I engelsk lærer vi blant annet navn på materialer og verktøy på engelsk. Alle lærerne er opptatt av at vi skal lære og tilpasser opplæringen etter elevenes utfordringer.

Hva er dine fremtidsplaner?

Jeg ønsker å bli tømrer og skal gå Vg2 Tømrer på Kjelle vgs. Jeg viste ikke helt hva jeg skulle bli, men i 8.klasse var jeg på besøksdag på Kjelle vgs på naturbruk, men ønsket ikke å jobbe med noe innen dette utdanningsprogrammet. Jeg tok en sjanse etter å ha fått et veldig godt inntrykk etter én prøvedag på bygg- og anleggsteknikk og er glad for valget!

Hvorfor bør man søke Kjelle vgs?

Fordi lærerne bryr seg om din utdanning, de er tålmodige og hjelper til hvis du har utfordringer. I tillegg har vi mye praksis og får beveget mye på seg.

Dette med at det er et fokus på samarbeid gjør at det er en veldig inkluderende skole, og du blir tatt godt imot av elever og medarbeidere selv om du ikke kjenner noen fra før av.

Les om Erik som går Vg1 Naturbruk.

Les om Nora som går Vg1 Naturbruk.

Les om Emil som går Vg1 Bygg- og anleggsteknikk. 

Les om Pernille som går Vg2 Anleggsgartner. 

Les om elevene som går Vg2 Skogfag.

Til toppen