Maria forteller om naturbruk og heste- og dyrefag!

Går du i 10.klasse og er nysgjerrig på utdanningstilbudet vårt? I denne artikkelen kan du lese om Maria som går Vg1 Naturbruk. 

Hvem er du? Hvorfor valgte du deg til Kjelle vgs?

Jeg heter Maria Hannestad, og bor på Hemnes.

Jeg valgte Vg1 naturbruk fordi jeg ønsker å få generell studiekompetanse. I tillegg ønsket jeg en litt annen skolehverdag og gjøre forskjellig ting. 

Jeg har stor hesteinteresse, og har en kaldblodshest. Jeg ønsker derfor å gå Vg2 Heste- og dyrefag for deretter å ta Vg3 Naturforvaltning og få generell studiekompetanse. 

Jeg var her på praksisdager i 10. klasse, og det var veldig fine dager! Vi rei og fikk omvisning, og ble bedre kjent med Kjelle. 

Hvordan ser skolehverdagen ut?

Når vi jobber med hest, så har vi stalltjeneste først som innebærer å møkke, gjøre i stand høy og koste i stallen. Etter lunsj trener vi hestene, for eksempel tar en kjøretur eller rir på bane. Etter dette så skriver vi logg for dagen.

Vi har hatt sikkerhetsopplæring hvor vi har vært innom alt vi jobber med, for eksempel ryddesag, kjøring av traktor og sikkerhet rundt hest. Det har vært veldig spennende. Det er gøy å prøve noe nytt og det gir en mestringsfølelse. Man kvier seg kanskje litt i starten, men lærerne er trygge og gir god veiledning. Her får vi også litt frie tøyler, og det er rom for å prøve og feile.  

Når vi har hatt temaperiode om forvaltning, så har vi blant annet partert sau. Vi har også kjørt båt, prøvd luftgevær og vært med på bevertaksering. Når vi var med på bevertaksering så var vi så tett på at vi sto oppå beverhytta, og da var beveren ett sted under oss. Vi er som sagt innom veldig mye forskjellig, og det kan være litt skummelt i starten, men så blir det til at man kan si "Nå har jeg gjort det å!", så dette er litt "once in a lifetime"-opplevelse. 

Fellesfag synes jeg går greit. Det er litt tunge dager, men samtidig godt å bare ha fire fag, og det er matematikk, engelsk, naturfag og kroppsøving. I engelsk så jobber vi med å skrive en oppgave om vår yrkesvei, og da skriver jeg om heste- og dyrefag.

I programfagene er vi sammen med både A og B klassen, og på den måten blir vi bedre kjent med hverandre.

Hva er dine fremtidsplaner?

Jeg skal gå Vg3 Naturforvaltning med studiekompetanse, men er litt usikker på veien videre. Derfor er det ekstra lurt å ta dette tredje året, sånn at jeg ar litt mer å gå på.

Hvorfor bør man søke Kjelle vgs?

Vi gjør veldig mye forskjellig, og får masse mestringsfølelse. Samtidig har vi ikke en vanlig skolehverdag og kan fremdeles få generell studiekompetanse. Her på naturbruk får vi en bredde, og kan se hva vi ønsker som YFF.

I tillegg får man reise på tur i heste- og dyrefag, og vi har vært på Langedrag. Det var en veldig fin opplevelse! Vi var der på arbeidsuke, noe som var veldig lærerikt. Vi startet dagen kl. 7 med morgenstell og avsluttet seint når vi hadde kveldsföring. Vi fikk prøve ulike turistattraksjoner som revecamp, hundekjøring og elgföring. Vi fikk også melke geiter og stelle mange, forskjellige dyr. Jeg synes hundekjøring og revecamp var ekstra gøy!

Lyst til å lese om flere av våre elever?

Les om Kristoffer og Vg1 Naturbruk

Les om Isac og Vg1 Bygg- og anleggsteknikk

Til toppen