Mario forteller om grøntanlegg!

Går du i 10. klasse og er nysgjerrig på utdanningstilbudet vårt? I denne artikkelen kan du lese om Mario som går på grøntanlegg (forsterket tilbud). 

Hvem er du? Hvorfor søkte du Kjelle vgs?

Jeg heter Mario Lorentzen Overrein og er fra Strømmen.

Jeg har gått på andre videregående skoler, men ønsket å prøve et nytt miljø. Her fungerer skolehverdagen bedre og jeg føler meg mer hjemme. I tillegg liker jeg praktiske fag, så utdanningsmessig er jeg på rett plass. 

Hvordan ser skolehverdagen ut?

Vi har veldig varierte arbeidsoppgaver. I det siste så har vi strødd rundt omkring på skolen på grunn av isen. I tillegg har vi pusset og malt rastebord i verkstedet vårt. Av andre vinteroppgaver så kløyver vi ved, og brøyter snø med traktor og hjullaster.

I sommerhalvåret er det mye arbeid med klipping på skolens område. Vi bruker sitteklipper, dytteklipper og trådklipper. Vi får ansvar for hvert vårt område på skolen og jobber veldig selvstendig i grupper med dette. Om vi lurer på noe så ringer vi læreren og ber om råd. Jeg liker godt blandingen av bygg- og anleggsteknikk og grøntanlegg, og synes det er fint at vi også har litt snekker-oppgaver. 

Vi har også oppdrag og prosjekter utenfor skolen. I høst laget vi en sansehage ved Aursmoen sykehjem. Det var veldig gøy. Vi ble kjent med andre, blant annet en fagperson fra Hageland. Vi fikk lære ekstra mye om planter og hvilke jordtyper som passet til hvilke planter, så jeg føler jeg lærte og fikk oppklart mye. Jeg fikk også jobbe selvstendig ved at jeg selv måtte vurdere hvor jeg skulle plante plantene. 

I tillegg til praksisen vi har, så har vi også tema tre timer i uka. Dette er fellesfag, som er slått sammen som tema, og vi har hatt om blant annet økonomi, seksualitet og fysisk og psykisk helse.

Jeg bor på internatet Toppen. Der er det veldig hyggelig, og vi er som en liten familie eller kollektiv. Vi spiser frokost, middag og kveldsmat sammen, og det er en veldig fin mulighet til å bli kjent med elever fra andre klasser. Man kan da finne de man har god kjemi med, og det er fint. 

Hva er dine fremtidsplaner?

Jeg går jo andre året på Kjelle vgs nå, og målet er å komme ut i læra. Jeg liker både den grå og den grønne delen av anleggsgartnerfaget og håper jeg kommer en plass hvor jeg kan jobbe litt variert. Jeg har hatt sommerjobb ved Fet kirke og hadde da i oppgave om å vedlikeholde, klippe, vanne og gjøre annet forefallent arbeid. Det var en fin erfaring, og var oppgaver som kunne minne om det vi gjør på skolen. Nå ønsker jeg å bli kjent med andre arbeidssteder.

Hva er bra med Kjelle vgs?

Det er mange snille personer på Kjelle vgs, og man føler at man kan si "hei" til alle. Her har man mulighet til å finne de menneskene man får som gode venner. Spesielt det med å bo på internat er positivt. 

I tillegg er det en skolehverdag med mye praksis på grøntanlegg. Man får mye plass rundt seg og trenger ikke å være så tett på andre. I tillegg får man mye frisk luft. 

Lurer du på hvilke flere utdanningstilbud vi har innen fleksibel yrkesutdanning, ta en titt her:

Fleksibel yrkesutdanning

Til toppen