Minner for livet

Rett før vinterferien reiste en delegasjon fra Kjelle og Bjørkelangen videregående skole til Giribe i Kenya for å bli bedre kjent med bistandsprosjektet vårt; Tumaini. 

Skolens bistandsprosjekt gjennom mange år

I byen Giribe i Kenya har mange av innbyggerne allerede fått hjelp av elever fra Bjørkelangen og Kjelle videregående skole gjennom mange år. Tumaini er en uavhengig organisasjon som yter bistand til utdanning, helse og hjem i Kenya.

Kjelle vgs og Bjørkelangen vgs har samarbeidet med organisasjonen i en årrekke, og våre elever samler inn penger som går til rent vann, skolebygg, utdanning og helsehjelp.

På grunn av koronasituasjonen har det gått tre år siden forrige besøk til Giribe, så gleden var stor for skolene når det endelig var mulighet til å reise. Erfaringene fra reisen er en viktig del av arbeidet med bistandsprosjektet for å skape kunnskap og engasjement. I uke 16 vil Kjelle vgs arrangere Tumainiuka som er en uke med økt fokus på bistandsprosjektet, samt pengeinnsamling. 

Noen reiseskildringer

Dag 2

- I dag startet vi dagen med et morgenmøte hvor vi ble presentert for lederne av de ulike Tumainiprosjektene og vi presenterte oss for dem. Deretter besøkte vi huset til Gedeon (som er leder for Care senteret) og fikk se på hans dyr og områder. Så var vi på døveskolen, hvor det er 13 elever og to lærere. De blir undervist i engelsk og landbruk. Der fikk vi lære noe tegnspråk og alle fikk også kallenavn på tegnspråk. Deretter var vi på skolen - Ogada Progressive Academy. Der fikk vi omvisning og hilste på noen av elevene. Vi skal tilbake dit om noen dager for å ha en undervisning for en klasse.

Etter en god lunsj dro vi på klinikken og fikk se hvordan forholdene er der. Der fikk vi også en omvisning. Så tilbrakte vi resten av ettermiddagen på Care senteret. Der bor det 40 barn som alle har en fadder fra Norge, som gjør at de får bo der. Der ble vi servert god middag i godt selskap. Vi hadde med perler, ansiktsmaling og tegnesaker som skapte et utrolig godt engasjement blant barna. Noen av oss var også med på å spille fotball. De sang for oss og danset masse. Utrolig fint å se alle de glade og takknemlige barna. Alt i alt har det vært en kjempefin dag, vi gleder oss til en ny dag i morgen her i Giribe!

Siste del av reisen

- Dagene flyr og nå vender vi nesa hjemover etter innholdsrike dager her i Giribe. Vi reiser hjem med mange sterke inntrykk, og mange tanker om hvordan vi fortsatt kan støtte opp om arbeidet som Tumaini stiftelsen gjør her nede i Kenya.

Til toppen