Til nye elever: Husk å aktivere din Viken-bruker

Bruk brukernavn og aktiveringskode du har fått på SMS. Se hvordan du aktiverer Viken-brukeren din.

Nora forteller om Vg1 Naturbruk!

Går du i 10.klasse og er nysgjerrig på utdanningstilbudet vårt? Kjelle videregående skole har et bredt utdanningstilbud og i ukene fremover vil elevene våre fortelle om sin skolehverdag! I denne artikkelen kan du lese om Nora som går Vg1 Naturbruk. 

Hvem er du?

Jeg heter Nora Cecilie Munkeby og går Vg1 Naturbruk. Jeg bor på Bjørkelangen og gikk på Bjørkelangen ungdomsskole. 

Jeg var litt lei av å sitte så mye rolig på skolen og hadde lyst til å ha en skolehverdag som inneholder noe av det jeg har interesse for. Jeg hadde hørt at Kjelle vgs var en fin og hyggelig skole, så da blei det naturbruk!

Hvordan ser skolehverdagen ut?

Vi har to teoridager som er mer praktisk enn det var på ungdomsskolen, det er knyttet mer opp til programfagene. Vi har en dag med YFF (yrkesfaglig fordypning) der jeg nå er i stallen hvor vi trener hest og utfører daglig stell. Produksjon, forvaltning og naturbasert aktivitet er de andre programfagene, og det er delt inn i ulike temaperioder. Vi har jobbet med jordbruk, i stallen, ved-anlegget, motorsag, skogsmaskinsimulator, slakt av sau, isfiske og jakt for å nevne noe!

Hva er dine fremtidsplaner?

Jeg er litt usikker på hva jeg skal velge som Vg2, jeg står litt i mellom Vg2 Landbruk og gartnernæring og Vg2 Heste- og dyrefag. Jeg driver mye med hest på fritid, og har samtidig lyst til å lære mer om jordbruk, så det kan hende jeg lander på førstnevnte. Videre kommer jeg til å velge Vg3 Naturforvaltning. Jeg aner ikke hva jeg skal bli, så det er veldig fint å få generell studiekompetanse sånn at jeg har mange muligheter for videre studier. Politi og sykepleier er yrker jeg har tenkt litt på, -men tiden får vise!

Hvorfor bør man søke Kjelle vgs?

Kjelle vgs er en hyggelig skole! I kantina så sitter vi sammen, både elever og medarbeidere og vi er mye sammen på tvers av klasser. Lærerne gir oss mye tillit og ansvar, så vi elevene er mer "frie", på en måte. Vi får også god hjelp fra lærerne, og det er alltid noen å snakke med. 

Les om Erik som også går Vg1 Naturbruk. 

Les om Emil som går Vg1 Bygg- og anleggsteknikk.

Les om Elise som går Vg2 Heste- og dyrefag. 

Til toppen