Ole og Kasper forteller om bilpleie og gjenvinning (TIF)

Går du i 10.klasse og er nysgjerrig på utdanningstilbudet vårt? I denne artikkelen kan du lese om Ole og Kasper som går bilpleie og gjenvinning (TIF).

Hvorfor søkte du på Kjelle?

Ole forteller:

Jeg kommer fra Eidsvoll og er 2. års elev på Kjelle. Da jeg gikk i 8. klasse på ungdomsskolen snakket jeg med en elev som hadde hatt prøveuke på bilpleie ved Kjelle vgs. Jeg bestemte meg raskt for at dette var et fag jeg ønsket meg til. Jeg kom til omvisning på Kjelle da jeg gikk i 10. klasse og ble enda sikrere på valget! Jeg er veldig glad i å vedlikeholde og utbedre biler og utstyr. På Kjelle har vi en moderne vaskehall og poleringsverksted. Her tar vi i mot skolens biler, men også mange kundebiler. Vi ivaretar bilene slik at de holder seg lenger, og medvirker derfor til en bærekraftig utvikling i samfunnet. I neste uke skal jeg på utplassering til Birger N. Haug i to uker. De har et stort bilvarehus med vaskehall. Der trengs det bilpleiere som kan klargjøre bilene før salg. Det blir spennende.

Kasper forteller:

Jeg er på tredje året mitt på bilpleie og gjenvinning. Jeg startet på Kjelle i 2019 og ønsket meg en tilpasset opplæring. Det å sitte bak skolebenken hele dagen er ikke noe for meg, så derfor falt valget på Kjelle vgs som er en yrkesskole med mindre teori og mer praksis ute.

Jeg ønsker meg en jobb innen gjenvinning, kanskje som gjenvinningsoperatør. Da jobber du med å samle, kjøre og behandle avfall. Det har blitt et økt fokus på resirkulering og bærekraft i samfunnet, og jeg har lest at gjenvinningsoperatøren spiller en viktig rolle. På Kjelle har vi en ny miljøstasjon med maskiner og utstyr som samler inn avfallet på skolen. På miljøstasjonen er det jeg og de andre elevene som har ansvaret for kundemottak.

Hvordan ser skolehverdagen ut?

Vi har en aktiv skolehverdag med ulike arbeidsoppgaver. Denne utdanningsgruppen er todelt med bilpleie på den ene siden, og gjenvinning på den andre. Vi startet skoleåret sammen, men senere så bestemte vi oss for enten bilpleie eller gjenvinning. Skoledagen vår starter samlet i klasserommet. Der planlegger vi dagen vår og får en oversikt over hva som skal gjøres. Vi prater om faglige ting, men også om hverdagslige ting og det som skjer i verden. I bygget vårt er det også et lager og mottak. Vi har ansvar for intern utlevering av pakkene som kommer inn til skolen. På slutten av dagen samles vi i klasserommet for å skrive logg og timelister.

Hvorfor søke Kjelle?

Vi liker at du kan være deg selv på Kjelle. Vi har flinke lærere som er opptatt av at vi lykkes med målene våre. Det er også et stort fokus på at vi skal ha et fint klassemiljø. Kjelle er en skole som ser hver enkelt elev og legger til rette for at du skal lære. På fleksibel yrkesutdanning følger vi en trinnmodell hvor vi jobber med både sosiale og faglige mål. Det er også gøy å kunne reise på klasseturer og utflukter. Vi har vært på Oslo motorshow og på bedriftsbesøk til Ragn-Sells på Jessheim. Vi bor begge på internat og bofelleskap her på Kjelle. Det er hyggelig å kunne være sosial også på fritiden sin, men samtidig godt å kunne trekke seg tilbake på egne rom når vi trenger alenetid.

Til toppen