Siste nytt fra utdanningsgruppen landbruk

På utdanningsgruppen Landbruk har det vært travle og varierte dager som vanlig.

Ungskogpleie og lamming

I tillegg til de vanlige arbeidsoppgavene som vedproduksjon, stallarbeid og fjøsstell, har vi utført ungskogpleie for kunde. Det har vært god læring for elevene, som har vært med hele veien fra befaring med skogeier til gjennomføring av ungskogskogpleien. Klassen har også tatt imot en fin flokk med lam i april, noe som har vært utrolig hyggelig. Kosing med lam er alltid en kjærkommen aktivitet i en hektisk hverdag. Mange dager har også gått til gjerding av nytt beite til sauene ved Eidsverket, slik at det er klart til sommerferien kommer. Noen elever øver seg også på dressurridning og øving på dressurprogram, slik at de er klare for et treningsstevne i juni.

Åpen dag

Under åpen dag i april var elevene fullt opptatt med å lære besøkende mer om fuglelivet på Kjelle. De hadde laget en quizboks med spørsmål, der alle barn fikk medalje og sjokolade som premie. I tillegg hadde vi alle fuglekikkertene ute, så de besøkende fikk se det yrende fuglelivet. En skikkelig fin dag!

Faglige ekskursjoner 

Turer vi har hatt i denne perioden har gått til Besøkssenter våtmark Nordre Øyeren, Sootkanalen og vi har vært på beversafari. Spennende dager med innhold av ulikt slag, det er moro når man har med seg så engasjerte elever. Ellers går hverdagene til arbeid i økohagen vår, der det skal bli både poteter, gulrøtter, løk, mais og solsikke. Vi gleder oss til innhøsting av kortreist mat etter sommerferien.