Angående rettssak mot tidligere lærer

- Jeg kan bekrefte at en tidligere lærer ved skolen står tiltalt for å ha hatt et seksuelt forhold til en av skolens elever og en for tett relasjon til en annen. Skolen tok umiddelbart kontakt med politiet så snart vi ble varslet om saken, og arbeidsforholdet ble avsluttet, opplyser rektor Hanne Merete Hagby.

Både tiltale og rettssak har kommet etter at vedkommende lærer sluttet i jobben ved Kongsberg videregående skole, og skolen er ikke part i saken. – Men vi etablerte raskt dialog med politiet da vi fikk vite om forholdet og fikk råd og veiledning i hvordan vi skulle følge opp de berørte elevene og den ansatte. Og vi har hele veien vært klare på at skolen ville bidra så langt som mulig for å kaste lys over saken, sier Hagby.

Ut over dette ønsker ikke Hanne Hagby å kommentere den pågående rettssaken ytterligere. – Men jeg vil selvsagt på generelt grunnlag ta tydelig avstand fra et hvert misbruk av det tillitsforholdet som relasjonen mellom lærer og elev er. Og jeg har en forventning om at alle våre lærere forvalter det tillitsforholdet på en profesjonell måte, avslutter rektoren.

Til toppen