Teknologi og forskningslære på Ocean Space Race i Trondheim

Teknologi og forskningslære konkurrerte med egenbygde fjernstyrte båter i havbassenget på marinteknisk senter på NTNU i Trondheim.

Alle elevene gjorde en kjempeinnsats med design og båtbygging. Resultatet var svært god stabilitet og meget god manøvreringsevne. Haram VGS var derimot sterkest i konkurransen og vi gratulerer dem så mye seieren, enn så lenge. De kan nemlig vente seg meget tøff konkurranse fra Kongsberg neste år!

Elvene fikk også omvisning på NTNU med studier de tilbyr, og her var det noe for enhver realfagsinteressert elev, alt fra ren fysikk og matematikk, til praktisk dronebygging til bruk både over og under vann, bilbygging, logistikk til robotikk. Vi er så heldige at mange tidligere fysikk- og tof-elever nå er NTNU-studenter, og våre elever fikk møte dem. Det er gledelig at så mange av årets elever ble overbevist om at de vil studere ved NTNU etter ekskursjonen.

Vi måtte også selvfølgelig besøke Nidarosdomen. Vi takker guiden for en flott omvisning i kirka om arkitektur, historie og helgenen Olav den Hellige. Kanskje hviler han fortsatt under gulvet i Nidarosdomen. Vi avslutter med middag i Tyholttårnets roterende restaurant med panoramautsikt over hele Trondheim. Det har vært en fremragende gjeng å ha med på tur, takk alle sammen!

Elever på skoletur - Klikk for stort bildeOmvisning i Nidarosdomen og sosial middag i Tyholttårnet. Wegard Skistad  Wegard Skistad og Tom Andre Hansen var lærerne som deltok sammen med elevene.

Til toppen