2ELC har vært på Andøya

Lier vgs. samarbeider med Andøya Space, hvor elevene våre deltar i et CanSatprosjekt. Det består av to deler, hvor de klargjør, bygger og delvis programmerer en liten satellitt ved bruk av Arduoino. Satelitten ferdigstiller de og sender opp med drone på Andøya. Et spennende og lærerikt prosjekt og samarbeid.
 
Elevene samlet - Klikk for stort bildeElevene samlet Lier vgs  
Elever som søker seg til vårt treårige utdanningsprogram, elektro, helse- og miljøteknologi, får denne unike muligheten. Dette er et krevende realfagsløp, med elektro programfag, som kvalifiserer til spesiell studiekompetanse med realfagspoeng. Elevene som tar denne linjen får ikke fagbrev, men kvalifiserer til ingeniørutdanning.
 

Elevskildringer fra turen

 

Vi hadde jobbet med brusboks-satellitter i flere omganger gjennom året og gledet oss til turen lenge. I klassen begynte det å bli usikkerhet om at det faktisk ble tur etter at den hadde blitt avlyst og forskjøvet mer enn en gang.

Men endelig kom beskjeden: Klasse 2ELC fra Lier videregående skulle reise opp til Andøya uke 23. Endelig.

Dagen kom. Det var tidlig. Toget gikk fra Drammen 5:22. Noen sov over på hotell på Gardemoen for å slippe å stå opp så tidlig, mens flesteparten møtte opp på togstasjonen.

De fleste elevene var godt vant med å reise uten mor og far og å reise med fly, men noen trengte litt hjelp for å få sjekket inn bagasjen på flyplassen. En del ble sjekket ekstra i sikkerhetskontrollen og måtte skanne håndbagasjen to og tre ganger, men alle kom gjennom med alt utstyret: kretskort, modifisert brusboks, batteri, radiosendere og alt.

Oppe på Andøya fikk vi vært med på omvisning, fjellturer, grille i grillhytta og jobbet med brusbokssatellittene. Læringsnivået og iveren var høy.

På oppskytingsdagen ble dronen lastet med til sammen åtte CanSater som ble sluppet fra 120 meters høyde. Elevene skulle lese av, analysere og presentere ulike data fra droppet, og gjorde seg en del interessante erfaringer fra dette forsøket.
 

Elevenes tilbakemeldinger 
 

Det var en morsom og lærerik tur 
Alle ble veldig fornøyde med å endelig få teste cansattene som vi hadde jobbet på så lenge 
Det var veldig gøy å ha et prosjekt hvor vi kunne bestemme nesten alt selv og fikk mye hjelp til å klare de ideene vi hadde for cansatten 
Det var nydelig natur
Turen var informativ og lærerik
Fin natur med gode turstier
Morsomt opplegg med kule forsøkSom lærer var det kjempeartig å se elevene jobbe så ivrig med prosjektet og måten de søkte, spurte og gravde etter informasjon om «hvordan kan jeg gjøre…» og «hvor finner jeg informasjon om….».

De tok ansvar, jobbet hardt og ønsket at prosjektet skulle fungere bra.

Som avdelingsleder er jeg takknemlig for å ha fått muligheten til å reise med den fantastiske 2ELC-gjengen

Vi håper dere tar dere tid til å se hele vlogen elevene har laget fra uken de hadde på Andøya. God fornøyelse😊

 

 

 
 
 
Skrevet av avdelingsleder Pernille K. Augedal
Til toppen