3ELC besøkte Andøya Space Center

I april 2020 skulle daværende 2ELC delta på CanSat-programmet på Andøya Space Center. På grunn av koronakrisen ble den turen avlyst. Etter ytterligere to avlysninger dette skoleåret var aller siste mulighet for å reise oppover flyttet til 19.-21. mai. Klok av skade var vi ganske forberedt på at også denne turen kunne bli avlyst, men 19. mai var skolen fortsatt på gult nivå og verken elever eller lærere i karantene. Vi satte kursen opp mot vakre Vesterålen i Nordland for å delta på Fysikkcamp på Andøya Space - endelig! 

Klikk for stort bilde3ELC på Andøya Lier vgs    

På Andøya Space møtte vi Bjarne, som var en av de to lærerne som holdt fysikkurset. Allerede samme kveld var det duket for en virtuell tur til Mars i lærings- og opplevelsessenteret Spaceship Aurora. Dagen etter var Fysikkcamp i gang med Bjarne og Odd Einar, da var rakkettfysikk og bygging av raketter på programmet. Planen var at rakettene skulle skytes opp dagen etter, samme dag som avreise.

 

Endring i planene

Det ble derimot en endring i planene, for korona innhentet oss og alle ble satt i ventekarantene på hvert sitt rom. Det ble klart at turen vår nordover kom til å bli lenger enn planlagt. Elevene tok den avlyste fysikkcampen og det forlengede oppholdet med utrolig godt humør, de omstilte seg raskt og gjorde det beste ut av situasjonen. Mange benyttet seg av turmulighetene i området, og fikk seg noen toppturer i midnattsola. Flere i klassen måtte avlyse planer i pinsen, og de syns ikke akkurat det var "hæla i taket og tenna i tapeten" å være i ventekarantene på hvert sitt rom, men jeg kan ikke annet enn berømme dem for hvor godt de taklet situasjonen. De tok vare på hverandre (med koronaavstand) og holdt det gående med masse humor, musikk og fellesskap på sosiale medier (gratis Wifi kom godt med!). Måten de taklet dette på sier ganske mye om hvor utrolig bra denne gjengen er! I tillegg gjorde Andøya Space alt de kunne for at oppholdet i ventekarantene skulle bli så bra som mulig tross omstendighetene - en stor takk til dem!

 

Rakketoppskyting

Et par dager etter opprinnelig hjemreisedag kunne de fleste elevene og fysikklærer Knut reise hjemover igjen. Kontaktlærer Karoline ble igjen med en elev som måtte sitte litt lenger i karantene, men Andøya er absolutt ikke det verste stedet å være koronafast på! Strålende sol døgnet rundt la til rette for turer (med avstand) i vakre omgivelser, og da karantenen var over fikk vi låne en bil og tok en sightseeing-tur rundt hele øya. For en fin opplevelse!

En halvtime før avreise fikk vi som ble igjen anledning til å skyte opp rakettene som ble bygget av klassen i starten av oppholdet. Det var selvfølgelig leit at ikke alle i klassen fikk være med på det ettersom alt ble som det ble, men allikevel veldig fint at Andøya Space la til rette for at hele oppholdet ble rundet av med rakettoppskytning.

 

 

 

Musikk:Springtime roll - Secret Crate Extended Cut, NIVIRO - Flares (NSC release), Syn Cole - Gizmo (NCS release)

Tusen takk til 3ELC for en fantastisk tur til Andøya!

Til toppen