Bedre skolenett etter høstferien

For å sikre bedre nettverk for alle PC-er som er logget på nettet, vil elever ikke lenger kunne koble sin mobil til Vikens nettverk eller gjestenett på skolen. Endringen skjer fra 11. oktober. 

Videregående skoler i Buskerud har felles nettverk som har blitt utdatert i forhold til hvor mye det brukes i undervisningen. I tillegg blir kapasiteten påvirket av at stadig flere elever logger på nettverket med mobil i tillegg til PC.  

Redusert belastning vil trolig hjelpe 

– Jeg forstår veldig godt at både elever, foresatte og lærere blir frustrerte når dårlig nettverk går ut over undervisningen. Vi forventer at situasjonen vil oppleves som bedre allerede etter høstferien. Når elever ikke kan logge på skolenettet med mobil, vil det redusere belastningen på nettet slik at PC-er får bedre tilkobling i klasserommet, sier Anders Aagaard Sørby, digitaliseringsdirektør. 

Dersom elever slår av wifi vil det også hjelpe på situasjonen. Selv om mobilen ikke er koblet på nettverket, tar det noe kapasitet når den prøver å logge seg på hele tiden. Elever bør også unngå å dele nettverk fra sin mobil, siden det forstyrrer skolens nettverk.  

Nytt utstyr er bestilt 

– Det er bestilt utstyr til å skifte ut nettverket på skolene, med vi har ikke fått bekreftet leveringstid ennå. Koronasituasjonen gjør at det er mye forsinkelse på teknisk utstyr i hele verden, men vi håper at leveransen kommer i løpet av oktober. Vi venter med tidsplan for montering av utstyr til leveringsdato er bekreftet, forklarer Sørby. 

Lokasjonssupport er godt i gang med å teste og forberede utskifting av utstyr, så når leveransen kommer, starter montering umiddelbart.  

Utskifting av utstyr gjøres på en og en skole 

– Utfordringen med nettverk gjelder alle skoler i tidligere Buskerud, men tekniske begrensninger gjør at vi må starte arbeidet med én skole og fortløpende følge med på effekten på resterende skoler. Det er grunn til å tro at når noen skoler får nytt nettverk vil de andre skolene få bedre kapasitet på gammelt nettverk, avslutter Sørby.   

Kontakt 

Dersom du har spørsmål, kan du kontakte lokasjonssupport ved skolen.  

Saken er publisert av sentral webredaksjon i Viken fylkeskommune.

Til toppen