Innovasjonscamp

Forrige uke arrangerte Ungt Entreprenørskap Viken innovasjonscamp for elever på skolen.

Et kart over prosessen med innovasjonscamp - Klikk for stort bildeKart over prosessen Lier vgs

Bakgrunnen

Bakgrunnen for oppdraget var at det er lite som har så stor effekt på bærekraftsmålene som mat - fra råvarer og produksjon til bearbeiding, frakt og fordeling. Maten har enorm innvirkning på mennesker, samfunn, natur og klima (hentet fra FN-sambandet.no). Det er viktig at Norge fortsetter med å produsere mat, og at det utvikles innovasjoner og teknologi knyttet til matproduksjon her i landet. Vi må utdanne og sørge for at det blir flere som står i yrker knyttet til mat, landbruk og matproduksjon.

Oppdraget

Oppdraget elevene fikk var gitt av Lier kommune, som arrangerte sin første matfestival i 2022. De ønsket å utfordre elevene til å finne en innovativ løsning som engasjerer og/eller trekker flere ungdom til festivalen «Matveien 2023». Løsningen kunne være en aktivitet, et produkt/oppfinnelse/innovasjon, arrangement, kampanje, challenge, dyrkingsmetode.

Elevene kom opp med mange spennende ideer/løsninger.

Vinnerne

Gratulerer til

  • 1. klasse elektro, Marcus, Alexander, Vegard, Christopher og Casper som vant for beste idé
  •  1HSA representert av Anniken, Anine, Linnea, Amalie og Celine som vant for beste samarbeid
  •  vg3 entreprenørskapsklassen som besto av Karen Amalia, Martine, Thea, Amalie, Anna som gikk av med seieren for beste pitch 

Vi ønsker å takke veiledere og jury som besto av representanter fra arbeid- og næringsliv og studenter fra Høyskolen Kristiania. 

Skolen har fokus på matsvinn, og all maten som ble kastet denne dagen ble veid for å bevisstgjøre hvor mye mat vi kaster. Elevene ble informert om dette, og det ble en fin diskusjon om temaet.