Innovasjonscamp

Forrige uke arrangerte Ungt Entreprenørskap Viken innovasjonscamp for elever på skolen.

Kart over prosessen Lier vgs

Bakgrunnen for oppdraget var at det er lite som har så stor effekt på bærekraftsmålene som mat - fra råvarer og produksjon til bearbeiding, frakt og fordeling. Maten har enorm innvirkning på mennesker, samfunn, natur og klima (hentet fra FN-sambandet.no). Det er viktig at Norge fortsetter med å produsere mat, og at det utvikles innovasjoner og teknologi knyttet til matproduksjon her i landet. Vi må utdanne og sørge for at det blir flere som står i yrker knyttet til mat, landbruk og matproduksjon.

Oppdraget elevene fikk var gitt av Lier kommune, som arrangerte sin første matfestival i 2022. De ønsket å utfordre elevene til å finne en innovativ løsning som engasjerer og/eller trekker flere ungdom til festivalen «Matveien 2023». Løsningen kunne være en aktivitet, et produkt/oppfinnelse/innovasjon, arrangement, kampanje, challenge, dyrkingssmetode.

Elevene kom opp med mange spennende ideer/løsninger.

 

Gratulerer til

  • 1. klasse elektro, Marcus, Alexander, Vegard, Christopher og Casper som vant for beste idé
  •  1HSA representert av Anniken, Anine, Linnea, Amalie og Celine som vant for beste samarbeid
  •  vg3 entreprenørskapsklassen som besto av Karen Amalia, Martine, Thea, Amalie, Anna som gikk av med seieren for beste pitch 

Vi ønsker å takke veiledere og jury som besto av representanter fra arbeid- og næringsliv og studenter fra Høyskolen Kristiania. 

Skolen har fokus på matsvinn, og all maten som ble kastet denne dagen ble veid for å bevisstgjøre hvor mye mat vi kaster. Elevene ble informert om dette, og det ble en fin diskusjon om temaet. 

 

Til toppen