Sammen om lærlingen

Årets inspirasjonstreff med tema “sammen om lærlingen” ble gjennomført torsdag 11.3, for første gang digitalt. Det er en spesiell tid for samarbeidet mellom skole og arbeidsliv og mange har møtt på utfordringer i året som har gått. Det var satt sammen et program for å motivere og engasjere i det viktige arbeidet både skole og næringsliv gjør for og med lærlingene.

Rektor Anne Johanne Guldvik ønsket velkommen og holdt det første innlegget om «Fagfornyelsen og økt behov for samarbeid mellom skole og arbeidsliv (PDF, 2 MB)»

Fylkesråd Siv Henriette Jakobsen snakket om «Tøffere tider krever tettere samarbeid (PDF, 733 kB)»

Daglig leder i LEARN AS, Geir Cato Grøn Kristiansen, holdt innlegget «Å være lærebedrift i pandemi".  Et skråblikk på året som har gått og erfaringene de har gjort seg. 

Dialog og erfaringsutveksling mellom Elin C. Volden Drijfhout, Konstituert virksomhetsleder og Avdelingsleder Langtidsavdelingen og Boligavdelingen ved Nøstehagen Bo- og omsorgssenter og Johanna Skjelsbek, Hotelldirektør ved Scandic Ambassadeur Drammen, med tema «Eleven som ressurs».

Anne Johanne Guldvik hadde sofaprat «Å være lærling før og under pandemien - den viktige elevstemmen» med elevene og lærlingene Aurora Kopperud Boldvik og Alisha Sitara Sadiq fra Helse og oppvekst og Mathilde Olsen Beiermann og Michelle Dang fra Salg, Service og Reiseliv.

Oda Bjerkan, leder for den regionale satsingen/ UN Global Compact Norge, trakk linjer mellom samarbeid skole/arbeidsliv og bærekraft, både i et lokalt og et globalt perspektiv. Hva innebærer bærekraft i denne sammenheng? (PDF, 9 MB)

 

Vi takker alle som bidro til at det ble et interessant inspirasjonstreff.  

 

 

Til toppen