Solceller på taket

Med god hjelp av våre vg2 elektro elever, installerte Solcellespesialisten solceller på skolens tak høsten 2019. Klikk for stort bildeElever som legger solceller på skolens tak i 2019 Lier vgs  

Høsten 2019 fikk elevene på Vg2 elektro være med å installere solcellepanel på skolens tak. Det var god innsats fra elevene og framdriften var raskere enn antatt fra Solcellespesialisten AS. Montørene derfra var gode instruktører for våre elever og bidro til god læring til hele 45 elever på Vg2. Alle involverte klassene (2ELA-B-C) gjennomgikk nødvendige kurs for arbeider i høyden og fallsikring. Solcellespesialisten gav elevene ytterligere kunnskap om fallsikring/sikkerhet på tak, hvordan undertak er forberedt til innfesting av «rammer» til solcellepanel og kabling av de forskjellige strengene. Elevene fikk anledning til å montere rammer på taket, bære de opp stillaset og litt kabling.

Denne våren jobber elevene med å lage Solar track systems og bruker solcelleteknologi aktivt i undervisningen. Videre bruker de data fra vår engen kraftproduksjon med solceller i undervisningen, både i energi og styresystemer, yrkesfaglig fordypning og tverrfaglig i naturfag/Matte.

 

Her forklarer Simen Milde i 1ELB hvordan vår egen solcelleproduksjon fungerer: 

 

Her forklarer Eirik, Jonas, Emre og Adrian i 1ELB, hvordan et solar track system fungerer: 

 

Til toppen