Spennende nytt samarbeid

Før vinterferien inngikk Lier Videregående skole og Kirkelig Gravferdshjelp et spennende samarbeid hvor sosial innovasjon og verdiskapning står i fokus.

Klikk for stort bildeJeanette i 2bla og Anette Stenseng fra Kirkelig Gravferdshjelp Lier vgs   

Samarbeid skole/arbeidsliv

Samarbeid skole/arbeidsliv er viktig for Lier Videregående skole og vi har et bredt kontaktnett i mange bransjer i regionen. Siste tilskudd i porteføljen er et spennende samarbeid med nyetablerte Kirkelig Gravferdshjelp. Dette er et firma som ønsker å tenke nytt om drift, samarbeidspartnere, profil og fortjeneste. Som stolte samarbeidspartnere skal vi på Lier Videregående skole bidra til å tenke utenfor boksen sammen med dem.

 

Blomsterdekoratørlinja

I førsteomgang er samarbeidet rettet mot elevene ved blomsterdekoratørlinja. Anette Stenseng, daglig leder i Kirkelig Gravferdshjelp, sier følgende om samarbeidet: "vi ønsker å inspirere unge blomsterdekoratører med ekte oppdrag og vi synes det er flott å kunne støtte elevenes ungdomsbedrift. Vi har utfordret elevene til å bruke rimelige, naturlige materialer, til å ta miljøhensyn og til å gjøre arbeidene personlige." Videre kan Stenseng fortelle at deres faste blomsterleverandører er begeistret for initiativet. Reelle oppdrag som har stor betydning for mennesker i en krevende situasjon er inspirerende og meningsfulle å jobbe med for elevene og vil gi verdifull erfaring og klargjøre dem til arbeidslivet.

 

Kirkelig Gravferdshjelp samarbeider også med en bedrift som tilrettelegger for arbeidstakere med ulike funksjonsutfordringer på cateringsiden. "Kan vi løfte frem nye, unge, sårbare, små, lokale aktører og ressurser, så vil vi gjerne det!" sier Stenseng. De har som mål å berike bransjen og tilføre marked og næringsliv verdier som handler om bredde, mangfold, grønt fokus, verdighet og menneskelighet og setter også fokus på gjenbruk og kortreiste tjenester. Dette er verdier vi på Lier Videregående skole identifiserer oss med og vi ser fram til et spennende samarbeid.

Jeanette i 2bla som jobber i Asterafamilien UB, hadde sitt første oppdrag for Kirkelig Gravferdshjelp denne uken.

.

Lykke til!

Til toppen