Lillestrøm kommunes arkitektur- og byggeskikkspris 2022!

Tilbygget på skolen er en av de nominert kandidatene til hedersprisen i år. Den deles ut til bygg og anlegg som har bidratt til å heve, fornye og utvikle kvaliteten for byggeskikk, arkitektur eller by- og stedsutvikling i Lillestrøm kommune. Vinner av hedersprisen offentliggjøres 30. august på  Lillestrøm kultursenter. 

Det er 9 nominerte kandidater til hedersprisen for arkitektur og byggeskikk i Lillestrøm kommune. Kvartal 37/Lund kvartalet, Pumpehus i Granshagen og Toalettbygg Rådhusparken er eksempler på andre kandidater.

Fagjuryen består av fem personer:

  • Jørgen Johan Tandberg, Norske Arkitekters Landsforbund, leder
  • Torunn Hognestad, Norske Landskapsarkitekters Forening
  • Vegard Røhme, Fortidsminneforeningen i Oslo og Akershus
  • Anne-Berit Haavind, Lillestrøm kommune
  • Kristin Dale Selvig, Lillestrøm kommune 

Arkitekten fra Norske Arkitekters Landsforbund (NAL) leder fagjuryen. 

Hvilke kvalitetskriterier bør vinnerkandidaten oppfylle?

Fagjuryen skal vurdere kandidatene for kvalitet og kriterier knyttet til byggeskikk i den enkeltstående bygningen, samspill med omgivelsene eller for kvalitet innen miljø, klima og arkitektur.

Den kandidaten som fagjuryen vurderer at i god nok grad har bidratt til å heve, fornye eller utvikle kvaliteter innen byggeskikk, arkitektur eller by- og stedsutvikling i Lillestrøm, vil kunne vinne hedersprisen.

Hedrende omtale

Fagjuryen kan innstille flere kandidater til hedrende omtale. Kandidater som tildeles hederlig omtale får innrammet diplom.

Se mer informasjon her

Til toppen