Massetesting av elever og ansatte

Uke 21 starter vi opp med massetesting av elever og ansatte på Lørenskog videregående skole. Vedlagt finner du brev fra kommuneoverlegen. 

Massetesting av elever - informasjon til deg som skal ta koronatest på videregående skole

For at vi skal kunne holde skolen mest mulig åpen, ønsker vi å starte med testing av alle elever på din skole. Testingen er frivillig, men vi håper at du blir med og tar testen.

Hvorfor skal du teste deg når du ikke har symptomer?

Særlig blant unge er det mange som ikke har symptomer selv om de er smittet av koronavirus. Da kan du spre smitten til andre uten å vite om det. Testing er ett av de viktigste verktøyene vi har for å bekjempe koronapandemien og komme tilbake til en så normal hverdag som mulig.

Når og hvor foregår testingen?

Du skal ta test av deg selv en gang i uka. Det gjør du i klasserommet under veiledning av helsepersonell fra testasjonen i Lørenskog. En lærer vil også være til stede.

  • Du får utlevert et testsett.
  • Du tar en prøve med en bomullspinne helt foran i nesen og så undersøker du prøven ved hjelp av det du finner i testsettet.
  • Det er ikke vondt å ta prøven og det er ikke vanskelig å gjennomføre undersøkelsen. Du får hjelp om du trenger det.

Testen tar 15 minutter

Når testen er gjennomført, skal prøven ligge i ro i 15 minutter. Det resultatet som du da ser på test-kittet, skal du ikke vise til andre elever. En av de som har hjulpet dere, vil komme rundt i klassen og lese av testene. Når det er gjort, legger du testkittet i avfallsposen som du har fått utlevert på forhånd.

Dersom tester er negative

Dersom ingen av testene viser mistanke om smitte, fortsetter skoledagen på vanlig måte.

Dersom tester er positive

Dersom testen viser to streker og er positiv, kan du være smittet av covid-19. Skulle en test tatt i klassen være en positivt, tar alle elever på seg munnbind og går ut av klassen og i karantene. Eleven som har testet positivt går til et annet rom og tar kontakt med teststasjon og eventuelt foreldre for å komme seg til teststasjonen. Alle som settes i karantene, blir sendt hjem og de som kan være smittet, blir igjen på skolen.

Fortsett å følge rådene for godt smittevern

Selv om du tester deg jevnlig er det viktig at du fortsatt følger smittevernrådene som gjelder for alle. Dersom du deltar i massetestingen, har vi større mulighet til å oppdage smitte tidlig og raskt i ditt nærmiljø. Da kan vi forhindre spredning – og at mange igjen må i karantene eller blir syke.

Med vennlig hilsen

Kommuneoverlegen i Lørenskog

Til toppen