Symptomer på COVID-19? Test deg og familien

Alle, inklusive nærkontakter, anbefales å teste seg dersom de har hatt symptomer som kan tyde på COVID-19.  Klikk på nyhetssaken for å få informasjon fra Lørenskog kommune.

Det nærmer seg tidspunkt for oppstart av skoler og barnehager etter endt påskeferie. Erfaringer fra tidligere ferier er at smittetrykket generelt i samfunnet kan gå opp etter ferien. Kommunene tar derfor følgende grep:

Kommunene Lillestrøm, Lørenskog og Rælingen har rødt nivå i skoler og barnehager etter påske. I Lørenskog kommune er det i tillegg heldigital undervisning på 5. – 10. – trinn og på videregående til og med fredag 9. april.

For å redusere risiko for smitte internt på skolene og barnehagene, innfører kommunene - så snart som praktisk mulig - mindre kohortstørrelser, slik de nye smittevernveilederne til FHI anbefaler. På Lørenskog vgs vil vi gjøre et tydelig skille der klassene/gruppene er samlet, slik som på A202-203, A214-A215, i kantina og i auditoriene slik at kun halve klasser/grupper vil gå i karantene.

For å redusere risiko for smitte inn til skoler og barnehager oppfordrer kommunene alle barn og unge til å teste seg hvis:

  • Barnet/ungdommen selv har hatt eller har symptomer
  • Husstandsmedlemmer har hatt eller har symptomer
  • Man tror barnet/ungdommen kan ha vært utsatt for risiko for smitte

Vi ser at de fleste som smitter videre har symptomer, og derfor er det viktig med målrettet testing av disse. Alle som har, eller har hatt, symptomer i løpet av påsken bør holde seg hjemme og teste seg. Dette gjelder selv om det kun er milde symptomer.

De vanligste symptomer på COVID-19 er forkjølelse med sår hals, feber/slapphet, hoste og/eller nedsatt smaks- og luktesans. Man må også mistenke COVID-19 ved kroppssmerter, utmattelse, hodepine, magesmerter eller løs mage, eller ved bare feber uten andre symptomer.

Kommunene har økt testkapasiteten og er klare til å ta imot dere til testing i hele påsken og etter påske. Går inn på hjemmesiden til kommunen der du bor for nærmere informasjon om hvordan du bestiller test. Ikke møt opp på skolen eller i barnehagen før testsvaret foreligger.

Mer informasjon om dette finner dere på følgende nettsider:

Lillestrøm kommune: https://www.lillestrom.kommune.no/koronainformasjon/koronatesting/#bestill 

Rælingen kommune: https://www.ralingen.kommune.no/koronavirus-testing-smitte�vaksinering-regler.6280236-470716.html 

Lørenskog kommune: https://www.lorenskog.kommune.no/siste-nytt/timebestilling-av�koronatest.115063.aspx

Her finner du informasjon på norsk (PDF, 136 kB), engelsk (PDF, 137 kB), arabisk (PDF, 247 kB), farsi (PDF, 166 kB), polsk (PDF, 139 kB), tamil (PDF, 184 kB), tigrinja (PDF, 170 kB), tyrkisk (PDF, 146 kB), urdu (PDF, 220 kB)og vietnamesisk (PDF, 177 kB).

Takk for samarbeidet!

Med vennlig hilsen

Samfunnsmedisinsk enhet Lørenskog kommune

Til toppen