Aktuelt

Verdensdagen for Psykisk Helse ble markert på Mailand tirsdag 12.10

 Verdensdagen for Psykisk Helse markeres hvert år den 10. oktober. Verdensdagen for psykisk helse skal øke kunnskap og åpenhet om psykisk helse og fremme gode levevaner. Målet er at det skal bli like lett å snakke om vår psykiske helse som vår fysiske. Vi har alle en psykisk helse, og det må det bli lettere å snakke om.  Tema 2021: Livet under og etter pandemien. Mennesker som allerede sliter med psykisk helse har blitt dårligere under pandemien. Hver tredje nordmann synes hverdagen er psykisk belastende på grunn av endringene som har fulgt med covid-19-utbruddet, viser en undersøkelse som er gjort av Opinion på vegne av Norsk koronamonitor. Undersøkelsen viser også at én av fem under 30 år har det dårlig.  På skolen ble Verdensdagen for Psykisk Helse markert i dag med stands fra Utekontakten i Lørenskog, Forebyggende psykisk helsetjeneste i Lørenskog, Frisklivssenteret i Lørenskog og Natteravnene. Mange elever var innom stands for hyggelig prat og informasjonsmateriell.

Data Detox: Du bestemmer – også på nett

Vet du at chatbobler, bitmojier og autoplay er der for at du ikke skal få lagt fra deg mobilen?

Oppdatert informasjon om testing og karantene ved koronasmitte

Oppdatert informasjon om koronasmitte til nærkontakter fra kommuneoverlege i Lørenskog. Les her (PDF, 79 kB)   Oppdatert informasjon om smittesporing: Les info fra helsedirektoratet her

Samtykke kreves for TV innspilling - SEXpertene

Tirsdag 12., onsdag 13. og fredag 15. oktober  får Mailand videregående skole besøk av et tv-team fra The Oslo Company. De skal filme på skolen i forbindelse med et tv-program som skal sendes på Discovery våren 2022.  På Den Store Sexdagen kommer vi til å samle deler av skolens elever for å lytte til hva SEXpertene har å lære bort, og i denne situasjonen kan potensielt alle elever som er tilstede bli filmet. Det vil også foregå noe filming i gangene mandag og fredag. Det kommer til å være tydelig skilting som forteller at "filming pågår" i de områdene produksjonsselskapet filmer. Om det er slik at du/dere ønsker å reservere din ungdom mot å delta på opptakene, må skolen få skriftlig beskjed innen mandag 4. oktober, til avdelingsleder Per-Arne Brunvoll, peraneb@viken.no, mob 97420859 Hører vi ikke noe fra dere innen denne datoen, anser vi det som et samtykke til å være med på opptakene.

Tilbake til vanlige fraværsregler

Fra og med mandag 11. oktober gjelder de vanlige fraværsreglene. Elever som er hjemme av helsegrunner må da levere legeerklæring for å få godkjent helsefravær. 

Informasjon om tiltaksnivå fra og med 23. september

  Det vil fra og med 23. september være grønt tiltaksnivå på Mailand vgs. Les informasjon fra samfunnsmedisinsk enhet her (PDF, 105 kB) .  Les veileder fra U-dir om tiltaksnivå her .

Første Pop Up Shop på Mailand

    I dag åpnet Vg2 Salg og reisesliv  (2SR) sin første Pop Up Shop. Klassen har arbeidet og planlagt dette i et prosjekt.              

Trenger du gode råd? Prøv den nye appen!

Appen Elevtjenesten er elevenes «røde knapp». Her får du rask og enkel tilgang til fagfolk som kan hjelpe, nesten uansett hva du strever med. Terskelen for å søke hjelp skal være lav, og hjelpen skal være nær.    

Informasjon om gult nivå og massetesting ved Mailand vgs

  Informasjon fra Samfunnsmedisinsk enhet, Lørenskog kommune:  For å dempe smittepresset og hindre at så mange unge blir smittet av covid-19, har vi innført gult tiltaksnivå i ungdomsskoler og på de videregående skoler. Dette er et midlertidig og forhåpentligvis et kortvarig tiltak. Vi ber dere lese hele informasjonsskrivet og veiledning for elever ved skolen.

Informasjon om testing og vaksine

  Fredag, mandag og onsdag vil alle elever og ansatte ved skolen bli testet med hensyn på mulig Covid -19 smitte. Andre testregimer avsluttes derfor nå. Elever født i 2004 og 2005 som skal vaksineres, skal følge den oppsatte plan vaksinering torsdag og fredag. Det er etter pålegg fra Samfunnsmedisinsk enhet i Lørenskog at denne endring er gjort.

Til toppen