Aktuelt

Forsker på mangfold og utenforskap

Mailand videregående skole er for andre gang plukket ut som deltaker til forskningskonkurransen Holbergprisen i skolen.

Klarer du deg uten strøm i flere dager?

Har du alt du trenger for å klare deg selv i minst tre døgn hvis vann og strøm plutselig blir borte? Denne uken starter en landsdekkende kampanje om egenberedskap.

Operation Triton - På oppdrag i Middelhavet

Den 22. november får Mailand Vgs. besøk av Thomas Usler for å holde et spennende foredrag for elever på helsearbeiderfaget og barne- og ungdomsarbeiderfaget.

Sykkeltur i Nordmarka

  I september var elever med friluftsliv som programfag på sykkeltur i Nordmarka. Overnatting i telt og hengekøyer gikk veldig fint i det fine høstværet.

Velkommen til åpen ettermiddag på tilrettelagt avdeling (TO)

Onsdag 09.11. fra 14.30 til 16.00 er det åpen ettermiddag på tilrettelagt avdeling (TO)

Husk refleks!

Nå begynner det å bli mørkt – husk å bruke refleks hver dag gjennom hele høsten og vinteren.

Elever og lærere på studietur til Nederland

I uke 36 var fem elever og to lærere fra Mailand på besøk ved Oranje Nassau College i Zoetermeer i Nederland i anledning Erasmus+ prosjektet «dEmocRASMUS». Elvene som var med på tur fikk være med på omvisning i det Nederlandske parlamentet i Haag, tur til Nasjonalmuseet i Amsterdam og besøke hos Europaparlamentet i Brussel. I tillegg var det gruppeprosjekter mellom elever fra Norge, Nederland, Tyskland og Portugal, hvor man blant annet fikk trening i debatteknikk. Mailand vgs ser fram til å være vertskap for prosjektets tredje fase, som vil være i Norge i februar.

Elever med faget biologi 2 på ekskursjon i Jotunheimen

  De skal gjøre feltundersøkelser i lavalpin sone, fjellbjørkeskogen, mellomalpin sone og høyalpin sone. Foruten registrering av arter skal vekstforhold for dyr og planter registreres.   Her er gjengen klare for tur opp mot Veslefjellet.

Ungdom skal ikke komme til stengt dør

Elever, lærlinger og de som står uten skoleplass i Viken kan få tilgang til råd og hjelp gjennom appen Elevtjenesten.  

Nye elever: Husk PC/Mac til skolestart!

Alle elever skal ha en bærbar datamaskin til bruk i skolearbeidet. Som ny Vg1-elev kan du enten bestille gjennom fylkeskommunens PC-ordning, eller du kan bruke din egen maskin dersom du har en god maskin fra før.

Til toppen