Aktuelt

Velkommen til skolestart

  Onsdag 17. august starter et nytt skoleår. Her finner du nyttig informasjon du trenger til skolestart.

Skoleruta 2022-2023

     

NM for Ungdomsbedrifter: Substantia fra Mailand ble norgesmestere i bærekraft!

   Vi gratulerer: Under NM for ungdomsbedrifter ble Substantia UB kåret til vinner i kategorien bærekraft. Dette sa juryen om Substantia: «1. plass: Denne bedriften er innovativ gjennom å tilby en ny og sirkulær løsning til en av Norges viktigste industrier. I tillegg snur de et bærekraftsproblem om til en forretningsmulighet. De bruker lokalt matsvinn som næring til larvebasert laksefor, og erstatter dermed dagens løsning som i stor grad baserer seg på regnskogsareal.»

Elever fra 2MKA Mailand vgs til finale i årets Death Trip finale

Gratulerer som finalist i årets "DeathTrip" finale! Deathtrip er en årlig konkurranse som arrangeres av ung i trafikken. Mailand og 2MKA har kommet videre til finalen i DeathTrip med deres kampanje «Når fylla har skylda, Kan du legge nøklene på hylla». Deathtrip har fått inn over 100 bidrag fra medieskoler i hele landet og har kommet frem til de 10 juryen i utvelgelsen mener er verdige finalister. Finalen avholdes i Oslo på Saga Kino den 10. mai 2022 kl. 10:00. En jury bestående av fagpersoner og ungdommer vil bedømme bidragene og til slutt kåre en første-, andre- og tredjeplass. Konferansier for dagen er Leo Ajkic, som blant annet har vært programleder for Rus på NRK.

Samarbeid med Pierre-de-Coubertin-Gymnasium i Erfurt.

9 - 13. mai var fire av skolens lærere på jobbskygging i Erfurt.Der fikk de se og høre om en rekke gode problembaserte undervisningsopplegg, møtte dedikerte lærere og aktive og lydhøre elever.   

Tur for elever og lærere til Laatzen, Tyskland

  Mailand videregående skole er en Erasmus+ skole. Nå i mai var fire elever og to lærere fra Mailand vgs. på samling i  anledning prosjektet DEmocRASMUS i Tyskland.  Foruten norske var det tyske, nederlandske og portugisiske deltager.

Alle avgangselever med foresatte ønskes velkommen til avslutning etter 13 års skolegang

Av plasshensyn vil elevgruppa bli delt i tre: Onsdag 15. juni klokka 17.00:    3STE, 3STD og 3STF Onsdag 15. juni klokka 19.30:    3STA og 3STB Torsdag 16.juni klokka 18.00:    3STC, 3MK og 3PBA Velkommen Arrangementet starter i skolens kantine med forfriskninger. Det øvrige programmet vil foregå i Storsalen i Lørenskog Hus.

Ekskursjon til Hovedøya, 30. mai for vg1 studiespesialisering

    Mandag 30. mai drar alle klassene i 1ST på ekskursjon til Hovedøya.  Der skal de arbeide med et tverrfaglig opplegg i geografi og naturfag. Opplegget passer godt inn i kompetansemålene for de to fagene, og vil oppleves som relevant for det elevene har lært i løpet av året.      Reisen skjer med båt fra Rådhuskaien i Oslo kl. 10.00. Elevene møter kl. 09.30 for opprop og praktisk organisering .     Elevene kan selv ordne med transport til Rådhuskaien. I tillegg organiseres felles transport med lærer fra bussterminalen ved Metro for de som ønsker det. Elevene vil få beskjed om rute og avreisetid på forhånd.   Hvis eleven ønsker følge med lærer tilbake til bussterminalen Metro, må foresatte sende en mail til kontaktlærer.    Elevene må selv sørge for å ha gyldig billett på kollektivreisene (dette inkluderer også båtreisen).  Reisepenger kan søkes refundert ved levering av reiseregning og kvittering/billett fra båt, buss og/eller tog.      Med vennlig hilsen  Geografi - og naturfagslærerne på vg1 studiespesialisering 

Fylkesmesterskap for UB: Flott innsats og premiedryss til våre Ungdomsbedrifter

Tirsdag 05. april var det premieutdeling i Colosseum kino i fylkesmesterskapet for Ungdomsbedrifter i Akershus. Det ble delt ut priser i hele ulike 14 kategorier. I den gjeveste konkurransen, beste totale ungdomsbedrift, hadde skolen med hele 7 nominerte deltagere. Vi fikk med Substantia til finalen og de fikk en fortjent 2. plass. Det ble et fantastisk resultat med hele ti 2. plasser i de andre  kategoriene. Substantia fikk 1. premie i beste bærekraftige bedrift.   Til NM fikk skolen med to bedrifter: Substantia og Dynamic Media.(Se bilde)            

Vintertur til Gåsbu

Programfag friluftsliv var på vintertur i helga. Det var et praktfullt vintervær, både nordlys og sol.                  

Til toppen