Bli kjent-sommerskole

Malakoff inviterer til to bli kjent-dager for elever på 10. trinn den 15. og 16. august. Tilbudet går til de som som ønsker en myk overgang til livet på videregående skole. I tillegg inviterer vi flyktningungdom som skal starte på videregående hos oss denne høsten. Lærer hjelper tre elever - Klikk for stort bildeMalakoff tilbyr to dager med sommerskole i august for ungdom som vil ha en litt roligere introduksjon til videregående skole. Christian Berset/Studio CB   

Det blir omvisning på skolen, informasjon om hvordan videregående skole fungerer og informasjon om skolestart. I tillegg får de nye elevene treffe kontaktlærerne sine, spise lunsj og delta på ulike aktiviteter. Målet er at de som trenger det skal få en litt mykere og mindre hektisk start på skoleåret. Sommerskolen skal ha både faglig og sosialt innhold.

Disse elevene melder seg på til sin rådgiver på ungdomsskolen.

Med bakgrunn i krigen i Ukraina tilbyr Malakoff vgs også flyktningungdommer i alderen 16–19 år å delta. Det kan være for de som allerede har startet i videregående skole, eller som skal begynne denne høsten. Flyktningungdom må være bosatt i Moss eller nærliggende kommuner eller ha fått tildelt en kommune. Tilbudet gjelder ikke ungdom som er i transittmottak.

Det er Moss kommune som skal sørge for å gi tilbudet til flyktningungdom og melde på ungdommer. Altså må interesserte ta kontakt med sin kommune. Det vil bli gitt støtte til digitale verktøy og eventuelt tolk, etter behov.


Kontakter på Malakoff vgs:

Miljøveileder Lise Mette H. Whelan (mobil: 97 04 05 84)

Utdanningsleder Rolf Stene (mobil:  95 87 05 19)

Kontakt i Moss kommune: 

Enhetsleder Hege Rytter Jakobsen: hege.jakobsen@moss.kommune.no

Til toppen