Velkommen til skolestart 2023

Torsdag 17. august starter et nytt skoleår. Her finner du mye nyttig og praktisk informasjon du trenger til skolestart, blant annet om starttidspunkter, pc-ordning og pålogging.

Velkommen til Malakoff!

Mann står i gate foran bygning. - Klikk for stort bildeRektor Svein Hykkerud ønsker velkommen til skolestart på Malakoff ! Merete Kildahl

 

Oppmøte første skoledag

Torsdag 17. august 2023 klokka 09.00 i Gymsalen: Vg1 yrkesfag, Vg1 studieforberedende og kombinasjonsklassene.

Torsdag 17. august 2023 klokka 12.00 i Gymsalen: Vg2-elever, Vg3-elever og påbygg Vg4. ​​​​

Voksenklassene vil få egen informasjon om oppstartstidspunkt.

 

Rektor ønsker alle velkommen!

På Malakoff ønsker vi å være best på mestring og miljø. Vårt mål er at alle elever skal oppleve mestring og gleden av å lære, hver dag!

Vi har en god kantine med flinke og hyggelige kokker. De tilbyr fantastisk god, sunn og rimelige mat og er med på å skape et godt miljø! Vi har flinke faglærerer som ser eleven, et dyktig lag av rådgivere og hjelpere og to miljøveiledere.

Vi gleder oss til skolestart og ønsker deg som elev velkomment til et nytt og spennende skoleår på Malakoff.

Med vennlig hilsen

Svein H. (rektor)

Kart over skolen

 

Takk ja til plass i VIGO og møt opp første dag

Er du ikke til stede når skolen starter opp, kan plassen din gå til en elev fra ventelisten. Er du syk eller har en annen viktig grunn til at du ikke kan møte opp, må du gi beskjed til skolen – i så god tid som mulig. 

Er det fortsatt mulig å komme inn der jeg vil?

Har du ikke fått plass på den skolen eller det utdanningsprogrammet du ønsker, og står på venteliste, må du vente til du eventuelt blir kontaktet av skolen du står på venteliste til.

Klasser og lærere

Du får vite hvem du kommer i klasse med når du begynner på skolen. Det vil være oppslag ved inngangsdørene og på informasjonsskjermene om dette. Hvilke lærere du får, hvilken klasse du skal gå i og hvilke fag du skal ha, finner du i Visma InSchool. Se under menypunktet «Klasser og grupper». Du får tilgang til Visma InSchool så snart skolekontoen din er aktivert.

Elev-PC

Alle elever skal ha en bærbar datamaskin til bruk i skolearbeidet. Du må selv sørge for å skaffe deg en PC/Mac til skolestart. Du kan bruke din egen maskin hvis du har en god nok maskin fra før, eller du kan kjøpe ny. Når du er elev i Viken, tilbyr fylkeskommunen en gunstig avtale for kjøp av PC/Mac. Du eier maskinen selv, også etter at du er ferdig på videregående skole.

Les mer om elev-PC og bestilling 

Aktiver skolekontoen og kom i gang med din elev-PC/-Mac

For å kunne koble til trådløst nettverk, bruke programmer og skrive ut på elevprinteren, må du aktivere skolekontoen (brukerkontoen) din. Du vil motta en aktiverings-SMS fra Viken fylkeskommune med den informasjonen du trenger. SMS-en blir sendt ut ca. 11. august eller en av de påfølgende dagene.

Aktiver skolekonto og kom i gang med elev-PC/-Mac

Hvis du har glemt passord eller glemt brukernavn, finner du også hjelp på samme side.

Visma InSchool

Visma InSchool (VIS) vil være en stor del av skolehverdagen din. Du vil se viktig informasjon som timeplan, klassetilhørighet, kontakt- og faglærere, fravær, anmerkninger og karakterer i VIS. Du kan også levere digitale søknader og gjennomføre fagvalg i VIS.

Les mer om Visma InSchool og se introduksjonsvideo

Digitalt skolebevis, fotografering og oblater

Du som begynner på Vg1 høsten 2023, får et digitalt skolebevis med bilde. Vi tar bilder av alle nye elever på starten av skoleåret. Du vil få beskjed om når det er din tur til å fotograferes.

Du som begynner på Vg2 eller Vg3, og som har et fysisk skolebevis fra tidligere, får et oblatklistremerke som viser at beviset er gyldig for inneværende skoleår. Klistremerket skal settes på skolebeviset.

Fravær

Du melder fravær i Visma InSchool. Er du syk eller forhindret fra å møte på første skoledag, må du kontakte skolen direkte.

Se fraværsreglement for alle elever i Viken

Skoleskyss

Trenger du skoleskyss til og fra skolen, må du søke om det hvert år. Husk å søke så snart du har fått beskjed om inntak.

Les mer om skoleskyss og hvordan du søker

Gratis lærebøker og andre læremidler

Du får låne de læremidlene du trenger i forbindelse med opplæringen. Bøker blir utlevert ved skolestart og skal leveres inn igjen før skoleslutt. Vi ber deg behandle dem pent. Du må erstatte bøker som blir borte eller ødelagt. 

Se avtale om lån av læremidler

Lån og stipend

Alle elever i videregående skole kan søke lån og stipend i Statens lånekasse for utdanning. Husk å søke om utstyrsstipend innen fristen 15. november! Alle elever med ungdomsrett i videregående opplæring får utstyrsstipend, men du må søke for å få det. Du kan også søke om borteboerstipend eller inntektsavhengig stipend

Les mer om lån og stipend på Lånekassen.no

Skoleferier og fridager

Se skoleruta for kommende skoleår 

Rådgivere og helsesykepleier på skolen

Trenger du noen å snakke med om utfordringer i skolehverdagen? Skolen har flere typer rådgivere som kan hjelpe deg. 

Les mer om skolens rådgivertjeneste 

Reglementer

Lurer du på noe om fravær, ordensreglementet, eller hvilke rettigheter og plikter du har som elev i videregående skole? 

Les reglementer som gjelder for deg som elev 

Spørsmål?

Du kan ringe oss på 69 24 22 00 eller sende oss en e-post. Du kan også kontakte elevtjenesten vår.

Parkering

Det er begrenset med parkeringsplasser ved skolen. Det er egen parkering for sykler og mopeder i Fredrik J. Holsts vei og egen bilparkering for elever ut mot Dyreveien. Vi oppfordrer alle til å benytte alternativ transport.

Les om våre parkeringsmuligheter.

Forsikringer

Du som elev er forsikret gjennom Viken fylkeskommune sin avtale med KLP. Forsikringen gjelder personskade, og dekker ikke personlig utstyr eller verdisaker som PC, telefoner, klokker, smykker, sykler etc.  

Les mer om hva forsikringen dekker og hvordan du bruker den 

Velkommen til skolestart på Malakoff videregående skole i Moss!

Mvh rektor Svein Hykkerud