Heftig valgdebatt

Det var temperatur på valgdebatten på Malakoff torsdag. Unge politikere fikk løftet fram sine saker, brukte gode poeng og poengterte forskjeller seg imellom. Det utløste både applaus og latter fra elevene.  

Ungdomspolitikere sitter ved bord oppe på scene.  - Klikk for stort bildeTo fulle gymsaler med elever fra Malakoff vgs fikk oppleve en artig og temperamentsfull debatt. Merete Kildahl

Det var elever fra programfaget politikk og menneskerettigheter som ledet de to debattene på Malakoff. Alle ungdomspolitikerne fikk taletid og replikker. De tre hovedtemaene som ble diskutert var kultur og fritid, skolehverdagen og miljø og inkludering. Ungdomspolitikerne fikk godt fram skillene mellom seg, spesielt i saker som fraværsgrensa og fritt skolevalg. Gratis skolemat og støtte til eller gratis fritidsaktiviteter var saker som vekket engasjement. 

Etter debattene stilte partiene på stands og delte ut informasjon til elevene.

Malakoff oppfordrer alle elever til å delta i skolevalget tirsdag 5.september - og alle som fyller 18 år dette året til å bruke stemmeretten sin i hovedvalget mandag 11.september!