- Innovativt og lærerikt. Flinke elever!

Varaordfører Tor Petter Ekroll i Moss kommune roste elevene i klasse 3STD torsdag kveld. Han var en av 40 tilhørere som møtte opp da klassen presenterte prosjektet Hus og folk i Værlegata.

Elever sammen med varaordfører foran prosjektorlerret.ittende på stoler. - Klikk for stort bildeVaraordfører Tor Petter Ekroll t.v. ga mange rosende ord til elevene i klasse 3STD, da de presenterte prosjektet Hus og folk i Værlegata på et åpent møte. Merete Kildahl

- Dette var lærerikt og en innovativ måte å presentere lokalhistorie på. Elevene var veldig flinke, uttalte varaordfører Tor Petter Ekroll etter det åpne møtet i kantina.

Elevene fortalte om og viste fram arbeidet sitt med wikipedia-artikler, kilder og digitale fortellinger om husa i Værlegata i Moss. Møtet var i samarbeid med Moss historielag som har bistått elevene blant annet med å tolke eldre kilder.

- Dette var veldig moro. Elevene har funnet ut mye om Værlegata og ikke minst er de utrolig flinke til å presentere på en kreativ måte. Vi håper vi kan samarbeide videre med dette prosjektet på Malakoff, sier Per Vorum fra historielaget.

Hus og folk er et tverrfaglig prosjekt der historie og norsk samarbeider og utfyller hverandre.

Elever foran prosjektorlerret presenterer for publikum sittende på stoler. - Klikk for stort bildeElevene fortalte om prosjektet Hus og folk i Værlegata og hvordan de har jobbet med å finne fakta om kulturminnene. Merete Kildahl Elever foran prosjektorlerret presenterer for publikum sittende på stoler. - Klikk for stort bildeFramgangsmåter og digitale fortellinger ble presentert for over 40 tilhørere i kantina på Malakoff. Merete Kildahl Elever foran prosjektorlerret presenterer for publikum sittende på stoler. - Klikk for stort bildeDet ble godt oppmøte i kantina på Malakoff da elevene i 3STD på studiespesialisering presenterte et prosjekt i historie og norsk. Frida (f.v.), Laura og Sarah svarte på spørsmål fra et nysgjerrig publikum. Merete Kildahl