Klart for Solidaritetsaksjon

Onsdag er det Solidaritetsaksjon på Malakoff vgs. Over 800 elever skal bidra til å hjelpe barn og unge i Giribe i Kenya. I år vil aksjonen for det meste foregå enkeltvis og digitalt. Alle kan uansett bli med!

Klikk for stort bildeSunniva Gaarder Fjeldstad, Katharina Utne Abildgaard Sloth og Martine Ystgaard Oswald i Solidaritetskomiteen på Malakoff oppfordrer alle til å støtte aksjonen onsdag 24.mars. Merete Kildahl  

- Vi har måttet tenke alternativt i år som vi ikke kan samle så mange til arrangementer. Mange elever skal jobbe selv for å skaffe 250,- hver til aksjonen. Andre vil ringe rundt til venner og kjente i en form for digital bøsseinnsamling og flere skal løpe Solidaritetsløpet vårt i gymtimene denne uka, forteller Sunniva.

Martine legger til: - Og her trenger vi flere sponsorer, så vi oppfordrer bedrifter til å ta kontakt hvis de ønsker å bidra.

Bedrifter kan også gå inn på aksjonens facebookside og bestille krakker som byggfagselevene har laget. Det kan alle andre også.

Klikk for stort bildeDette er en av krakktypene byggfag-elevene selger til inntekt for aksjonen. Du kan bestille på aksjonens facebookside. Merete Kildahl   

- Her kan folk også kjøpe husdyr, vanntank, madrass, pledd og myggnett til barna og familiene deres i Giribe, opplyser Katharina. 

De tre engasjerte jentene håper folk vil møte henvendelser fra elevene positivt og dermed bidra til årets Solidaritetsaksjon. Innsamlede midler skal gå til å styrke utdanningstilbudet til barn og unge i Giribe i Kenya. 

Tidligere har elever og ansatte på Malakoff samlet inn nærmere en million kroner til et barnehjem i landsbyen, Giribe care center. Malakoff vgs samarbeider med den ideelle stiftelsen Tumaini om prosjektene. 

Til toppen