Kunst og vann i Ungarn

Kunst og vann var tema da elever og lærere fra Malakoff nok en gang har deltatt i et EU-finansiert utvekslingsprosjekt. Denne gangen skjedde det i Szentendre i Ungarn. 

Kunst og vann var tema. Her er elevene ved Donaus bredde i byen Szentendre i Ungarn. Sølve Marie Tegner Stenmark  

Malakoff vgs  deltar i tre EU-finansierte Erasmus+ prosjekter med studiespesialiserende linje. I uke 19 var tre elever fra Vg2 og to lærere på utveksling til Szentendre i Ungarn. Der møtte de elever og lærere fra Polen, Litauen, Sverige, Portugal og Ungarn.

Prosjektet heter Disciplines in European Context og denne gangen var temaet Art - kunst, med fokus på vann i kunsten.

Elever fra 1STA hadde på forhånd samlet materiale fra strender  i Moss og laget kunstverk som ble utstilt i Ungarn. Elevene gikk sammen om nye kunstverk som skulle bli til en felles europeisk utstilling. Representantene fra Malakoff var i tillegg på omvisninger på flere museer i byen og et stort Open-Air-museum. De tok lokaltoget til Budapest og opplevde  de største severdighetene der.

Ved å gjøre oppgaver sammen utvikles vennskap mellom elever i forskjellige land. Elevene lærer hvordan ungdommer i andre land har det og hva de er opptatt av. Elevene må snakke engelsk og forbedrer dermed språkferdighetene sine. 

Malakoff får gjenbesøk fra cirka 20 elever og lærere fra de andre landene 17. - 21. april 2023.

Til toppen