Malakoff-samarbeid med Andøya Space

Malakoff er en av få skoler i Viken som samarbeider med Andøya Space. Nylig var fysikk2-elevene på tur til Andøya der de blant annet simulerte rakettoppskyting og studerte magnetfelt og Nordlys. 

To gutter ved styringspanel. - Klikk for stort bildeJohannes og Aleksander simulerer en "ekte" rakettoppskyting på Andøya Space. Jan-Martin Borge    

Fire elever og en faglærer fra Fysikk 2 på studiespesialisering deltok i uke 6 på fysikk-camp på Andøya Space helt nord på Andøya. Der traff de elever fra andre skoler og målet er å lære fysikk i praksis.

Fire gutter i astronaut-kjeledresser. - Klikk for stort bildeJohannes, Ola, Aleksander og Kadir deltok på fysikk-samling på Andøya med Fysikk 2 på Malakoff vgs. Jan-Martin Borge   

De fikk lære om romforskning og rakettoppskyting, om Nordlys og atmosfæren. De fikk skyte opp egne raketter og simulere en større rakettoppskyting. 

Se en video fra turen:

«Fysikken i fokus» er et rekrutteringsprogram i videregående skole og er et samarbeid mellom noen videregående skoler og Andøya Space Education. Foreløpig er Malakoff den eneste skolen fra Viken som deltar i dette prosjektet, men flere har meldt seg på. Space Education er et nasjonalt senter og skolelaboratorium for alle utdanningsnivåer innenfor romrelatert opplæring, og bidrar til rekruttering til norsk romvirksomhet samt skape økt interesse for real- og teknologifagene. Prosjektet har støtte fra Norges forskningsråd, Norsk Romsenter og Nasjonalt senter for realfagsrekruttering. 

Les mer om prosjektet Malakoff vgs er med i, som foreløpig eneste skole i Moss og Viken: Andøya Space Education

Til toppen