Rød-grønn valgseier på Malakoff

Skolevalget på Malakoff vgs ga soleklar rød-grønn valgseier, der venstresiden fikk hele 60 prosent av stemmene. Arbeiderpartiet ble det største partiet og fikk 30,9 prosent av stemmene. Nest største parti ble FrP.

Valgkamp med debatt i gymsal - Klikk for stort bildeDet ble venstresiden som gikk av med seieren i skolevalget på Malakoff 2021. Merete Kildahl   

For første gang ble valget på Malakoff videregående skole gjennomført digitalt fra elevenes egen pc eller mobil. Selve stemmingen foregikk 1-3 dager etter valg-debatten i gymsalen. Om det var det som gjorde at deltakelsen sank fra 75,8 prosent i 2019 til 65,5 prosent i år, vites ikke.

Uansett ble Ap det største partiet med en oppslutning på 30,9 prosent. Det er en framgang på 11,9 prosentpoeng siden valget i 2019. Det nest største partiet ble FrP med 17,8 prosent av stemmene, en framgang på 6,1 prosentpoeng fra forrige valg. Valgkamp med debatt i gymsal - Klikk for stort bildeMathias Lind Høyning stilte for Ap i valg-debatten og ble største parti i skolevalget på Malakoff. Merete Kildahl  

Litt overraskende gikk MDG tilbake med 5,7 prosent fra 2019. Likevel ble det et klart rød-grønt flertall. Rødt fikk 8,8 prosent, SV 7,3. Senterpartiet fikk 8,0 prosent av stemmene og gikk fram 3,4 prosentpoeng fra kommunevalget. Til sammen fikk venstresiden 369 stemmer, mens de blå på høyresiden fikk 222 stemmer til sammen.

Her ser du valgresultatet fra Malakoff vgs 2021. NSD.no  

 

 

 

Du kan se flere resultater og detaljer på Norsk senter for forskningsdata.

  

Til toppen