Samlet inn 180.000 til jenters skolegang

Solidaritetsaksjonen på Malakoff har samlet inn 180.000 kroner til jenters skolegang i Kenya. - Pengene bidrar virkelig til å gi unge jenter et bedre liv. Tusen takk, Malakoff! Sier Line Viken Borgersen i stiftelsen Tumaini.

To smilende jenter med plakat i hendene. der står det 180.000 kr. - Klikk for stort bildeElever og lærere klarte å samle inn 180.000 kroner i årets solidaritetsaksjon. Pengene går uavkortet til prosjekter i Giribe i Kenya, forteller Tiril Nathalie Ask Nilsrud og Annika Hegreberg i solidaritetskomiteen. Merete Kildahl

- Tusen takk for pengene dere har samlet inn. Å utdanne ungdommer i land som Kenya er det viktigste vi kan gjøre. For den ungdommen som får hjelp av dere betyr det alt i verden. Uten utdannelse blir livet slik som far og mor hadde det. Det vil bli en evig kamp for å få tak i nok mat, litt klær til seg selv og barna. Å utdanne sine barn igjen blir umulig. Jenter som ikke får utdannelse giftes som regel bort i meget ung alder, ofte til mye eldre menn, forteller Borgersen.

Hun kan fortelle at jenter som Jessica, Gladys, Eunice og Ann får muligheter til utdanning og jobb og til å gi sine barn et bedre liv. Nå kan drømmene om å bli syersker og sykepleiere bli til virkelighet.

- Vi er stolte og fornøyde over å kunne gi penger til noen som trenger det så sårt. Neste år håper vi på enda mer engasjement og enda større sum, sier Tiril og Annika i solidaritetskomiteen på Malakoff. De sender en takk til alle som bidro.

Flere bilder av smilende kenyanske jenter. - Klikk for stort bildeDisse jentene i Giribe få rmuligheten til å utdanne seg fordi elevene på Malakoff har samlet inn penger gjennom Solidaritetsaksjonen. Line Viken Borgersen/Tumaini