Solidariske elever

Elevene på Malakoff er solidariske. I uke 11 pågår Mosserussens Krafttak mot Kreft og tirsdag 21.mars er det Malakoffs egen Solidaritetsaksjon. Da er fokus på å hjelpe jenter i Kenya til å få seg en utdanning.

To jenter med lyst, langt hår holder fram en grå innsamlingsbøsse. - Klikk for stort bildeTiril Nilsrud og Annika Hegreberg leder solidaritetskomiteen på Malakoff og minner om årets aksjonsdag, 21.mars. Merete Kildahl

Tidligere denne måneden var det internasjonal dag med foredrag og informasjon om Malakoffs eget solidaritets-prosjekt i Giribe i Kenya. Her har elever og ansatte gjennom flere år samlet inn over to millioner kroner, blant annet til et eget Care senter for barn og unge i den lille byen Giribe. På dette senteret blir barn og unge tatt vare på, slik at de har et trygt sted å vokse opp og får mulighet til å gå på skole.

- Årets innsamling skal gå til å sikre flere jenter utdanning, forteller Annika og Tiril.

På selve aksjonsdagen bidrar elevene med egen arbeidsinnsats, bøsseinnsamling og et eget solidaritetsløp der de søker sponsorer. 

- Vi oppfordrer alle til å ta godt imot elever som spør om jobb eller bidrag. Vi har tett kontakt med den uavhengige, humanitære organisasjonen Tumaini og vet at alt vi samler inn går direkte til prosjektene vi deltar i, opplyser Annika. 

Les mer om Tumaini og Ogada Care senter.  

Vi minner også om Mosserussen innsamlingsaksjon Krafttak for kreft i uke 11. Her var det aksjonsdag onsdag 15.mars, men innsamlingen varer hele uka.

Fem jenter sitter bak bord med stor plakat i forkant for Krafttak mot kreft. - Klikk for stort bildeAksjonskomiteen til Mosserussens Krafttak mot kreft består av (foran fra venstre): Nora Hanssen, Synne Vanem, Sunniva Setterblom. (Bak f.v.:) Nora Olsen Paulshus og Hanna Hermela Borge. Merete Kildahl Plakat med QR kode og vippsnummer. - Klikk for stort bildeDu kan vipps bidrag til Mosserussens aksjon hele uka, til Vipps nr: 421106. Merete Kildahl