Solidaritetsaksjon for 5. gang

For 5. år på rad arrangerer Malakoff Solidaritetsaksjonen. Det er fortsatt barna i Giribe i Kenya som skal få støtte. Etter å ha bidratt med nærmere en million kroner de fire forrige årene og fått reist et eget barnehjem, skal årets aksjon gå til å støtte disse ungdommenes utdanning. 

Klikk for stort bildeMartine Ystgaard Oswald (nestleder) og Sunniva Gaarder Fjeldstad (leder) i Solidaritetskomiteen tenker nytt i forhold til årets aksjonsdag på Malakoff. Merete Kildahl   

- Årets aksjon skal sørge for at barna på Giribe Care Senter skal få mulighet til å få seg utdanning. Skolen vi støtter tilbyr i dag blant annet murer-, landbruk- og frisørutdanning, men mangler klasserom og utstyr til elevene. Pengene elevene samler inn skal gå til utbedring av disse yrkesfagene, forteller Sunniva Gaarder Fjeldstad og Martine Ystgaard Oswald, leder og nestleder i årets solidaritetskomitè.

I 2017 bestemte elevrådet på Malakoff at de i stedet for å arrangere Operasjon Dagsverk, ville samarbeide med en organisasjon hvor elevene fikk være med på å bestemme hva de innsamlede pengene skulle brukes til. Elevrådet inngikk et samarbeid med en uavhengig organisasjon som heter Tumaini. Organisasjonen er drevet at frivillige som arbeider med hjelpeprosjekter i Kenya.  Det første prosjektet elevene samlet inn penger til var et Care Senter for barn som gikk på skolen, men ikke hadde noe sted å bo. I 2019 sto Giribe Care Senter ferdig bygd og huser i dag 25 barn.

Solidaritetsaksjonen engasjerer elevene på Malakoff. I 2017 samlet elevene inn 120.000 kroner. I 2020 samlet elevene inn over 230.000 kroner og samtlige elever deltok i aksjonen. Til sammen nærmer innsamlingssummen seg nå en million kroner. 

Årets aksjonsdag er 24.mars. Elevene kan bidra på ulike måter. De kan enten være kreative og finne jobber selv, de kan gå med bøsser eller selge lodd. Kravet er at elevene skal samle inn en minstesum på 250 kroner hver.

Hvert år har elevene arrangert «Det store solidaritetsløpet - Løp for Kenya». Dette blir også arrangert i år, men på en litt annen måte. Det skal gjennomføres i kroppsøvingstimen og solidaritetskomiteen har ordnet med sponsorer. 

I år blir det ikke auksjon i kantina, men alle som ønsker å støtte aksjonen kan bestille og kjøpe ting elevene på Malakoff har laget. Disse produktene vil du etterhvert kunne se på aksjonens egen facebookside (klikk på lenkeknapp under). Der vil det også bli publisert nyheter fra aksjonen. 

 Solidaritetsaksjonen Malakoff 

Til toppen